2. april 2023 12:56

Večeras u Pinkiju finale međunarodnog bokserskog turnira "Beogradski pobednik"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Večeras u Pinkiju finale međunarodnog bokserskog turnira "Beogradski pobednik"

Foto: BSS

BEOGRAD - Večeras će biti održani finalni mečevi jubilarnog 60. međunarodnog bokserskog turnira "Beogradski pobednik - memorijal Branko Pešić" u zemunskoj hali "Pinki", saopštio je BSS.

Na turniru je učestvovalo 190 bokserki i boksera iz 25 zemalja. Finalno veče će se sastojati iz dve sesije.

Prva sesija će početi u 16 časova, a činiće je devet mečeva u konkurenciji bokserki. Druga sesija je na programu u 19 sati, a biće održano 16 mečeva u muškoj konkurenciji.

"Finalne borbe izborili su reprezentativci iz 12 zemalja, dok će iz 25 finalnih borbi i učešće 50 aktera plemenite veštine samo jedan poneti naslov šampiona jednog od najznačajnijih međunarodnih turnira na Starom kontinentu", saopšteno je iz BSS.

BSS podseća da već petu godinu ovaj turnir nosi naziv njegovog prvog pokrovitelja pasioniranog ljubitelja ovog sporta i najpoznatijeg gradonačelnika srpske prestonice u istoriji, Branka Pešića.

Jubilarni 60. po redu "Memorijal Branko Pešić - Beogradski pobednik" održava se pod pokroviteljstvom Grada Beograda, a podržan je od strane generalnog sponzora MTS-a.

Bokserima će ovaj turnir poslužiti kao poslednja provera snaga na terenu pred odlazak na Svetsko prvenstvo, koje će biti održano od prvog do 14. maja u Uzbekistanu.

"Očekujemo odlične borbe i daćemo sve od sebe ne samo da izađemo kao pobednici, već i da svim ljubiteljima ove plemenite veštine priuštimo borbe koje će dugo dugo pamtiti, jedan pravi praznik boksa. Svi smo vredno radili, spremni smo i jedva čekamo da krenu finala", rekao je mladi boks reprezentativac Srbije Omer Ametović, koji će se u finalu u kategoriji do 51 kg boriti sa Kazahstancem Zomartom Jeržanom.

Turnir je već dugi niz godina svrstan u A kategoriju turnira prema Svetskoj bokserskoj federaciji, a Svetska (IBA) i Evropska (EUBC) bokserska federacija proglašavale su ga za najbolje organizovani turnir.

Najpoznatiji osvajači takmičenja "Beogradski pobednik" su: Bogdan Kahriman, Mate Parlov, Jovan Džakula, Zvonko Vujin, Svetomir Belić, Dragomir Vujković, Ljubinko Veselinović, Tadija Kačar, Slobodan Kačar, Mirko Puzović, Sreten Mirković, Miodrag Perunović, Bratislav Ristić, Dragan Konovalov, Aziz Salihu, Plamen Jankov, Ante Josipović, Ivan Ribać...

BSS je na kraju pozvao sve ljubitelje boksa da dođu u halu "Pinki" i podrže srpske reprezentativce.