10. jul 2023 09:50

Leonardo: Mbape je sjajan igrač, ali nije vođa, vreme je da napusti PSŽ

Izvor: TANJUG

podeli vest

Leonardo: Mbape je sjajan igrač, ali nije vođa, vreme je da napusti PSŽ

Foto: AP Photo/Christophe Ena

PARIZ - Nekadašnji sportski direktor Pari Sen Žermena Leonardo izjavio je danas da bi najbolji fudbaler "svetaca" Kilijan Mbape trebalo što pre da napusti klub iz Pariza, prenose francuski mediji.

Mbape ima ugovor sa šampionom Francuske do 30. juna naredne godine, a nedavno je izjavio da ne želi da produži saradnju sa Pari Sen Žermenom. On navodno želi da nastavi karijeru u madridskom Realu, ali tek na kraju naredne sezone zbog čega će PSŽ da ostane bez obeštećenja.

"Kada pogledate njegovo ponašanje tokom poslednje dve godine, jasno je da on još nije sposoban da bude vođa tima. On je sjajan igrač, ali nije vođa. On je odličan strelaca, ali nije kreativan. Teško je graditi tim oko Mbapea", rekao je Leonardo.

"Mislim da je došlo vreme da napusti Pariz i za njegovo dobro, ali i za dobro PSŽ-a. Nije važno ni gde će da ode, samo je bitno da ode. PSŽ je postojao pre Mbapea, postojaće i posle njega. On je u PSŽ-u već šest godina, a u tom periodu čak pet drugih klubova je osvajalo Ligu šampiona", dodao je Leonardo.

Mbape (24) je član PSŽ-a od 2017. godine, a za šampiona Francuske odigrao je 260 utakmica i postigao je 212 golova.