18. oktobar 2023 09:38

Urugvaj pobedio Brazil, Nejmar teško povređen, u suzama iznet sa terena

Izvor: TANJUG

podeli vest

Urugvaj pobedio Brazil, Nejmar teško povređen, u suzama iznet sa terena

Foto: AP Photo/Matilde Campodonico

MONTEVIDEO - Fudbalska reprezentacija Urugvaja pobedila je jutros u Montevideu selekciju Brazila rezultatom 2:0 u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje će biti održano 2026. godine u SAD, Kanadi i Meksiku.

Utakmica je odigrana na stadionu "Sentenario" pred više od 60.000 navijača. Golove za Urugvaj postigli su Darvin Nunjes u 42. i Nikolas de la Krus u 77. minutu. Jedan od najboljih fudbalera Brazila Nejmar doživeo je tešku povredu kolena zbog čega je u finišu prvog poluvremena na nosilima iznet sa terena. On je u suzama napustio teren, a lokalni mediji navode da se radi o težoj povredi kolena.

Urugvaj je ostvario prvu pobedu protiv Brazila posle 22 godine i kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji.

Fudbaleri Argentine pobedili su u Limi selekciju Perua 2:0. Oba gola za aktuelne svetske šampione postigao je Lionel Mesi u 32. i 42. minutu. Mesi je do sada odigrao 178 utakmica za Argentinu i postigao je 106 golova. On je postao najbolji strelac u istoriji južnoameričkih kvalifikacija za Svetska prvenstva, pošto je do sada postigao 31. gol. Argentinac je oborio rekord Urugvajca Luisa Suareza.

Selekcija Paragvaja je na svom terenu savladala Boliviju 1:0 pogotkom Antonija Sanabrije u 69. minutu. Venecuela je na svom terenu nadigrala Čile 3:0 golovima Džefersona Sotelda u 45, Salomona Rondona u 72. i Darvina Maćisa u 79. minutu. Ekvador i Kolumbija su odigrali bez golova.

Prvo mesto na tabeli drži Argentina sa 12 bodova, dok su Brazil, Urugvaj i Venecuela osvojili po sedam.