20. februar 2024 18:53

Jirgen Klop: Diogo Žota će zbog povrede mesecima odsustvovati sa terena

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jirgen Klop: Diogo Žota će zbog povrede mesecima odsustvovati sa terena

Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

LONDON - Menadžer Liverpula Jirgen Klop izjavio je danas da će portugalski fudbaler Diogo Žota mesecima odsustvovati sa terena zbog povrede kolena, koju je zadobio na meču protiv Brentforda, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Žota je pre tri dana na utakmici 25. kola Premijer lige na nosilima iznet sa terena u prvom poluvremenu, pošto je igrač Brentforda Kristijan Norgard pao na fudbalera Liverpula. Liverpul je u subotu u gostima pobedio Brentford rezultatom 4:1.

"Pauza za Žotu će trajati mesecima", rekao je Klop uoči meča sa Lutonom.

Portugalski mediji preneli su da će Žota odsustvovati oko dva meseca sa terena, ali da se njegov povratak očekuje u finišu sezone, pre Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

"Još jedna prepreka. Boriću se kako bih se što pre vratio", rekao je Žota, koji je ove sezone na 28 utakmica za Liverpul postigao 14 golova.

Bi-Bi-Si podseća da se na utakmici sa Brentfordom povredio i Kertis Džons, dok je Darvin Nunjes zamenjen u poluvremenu iz predostrožnosti. Duel sa Brentfordom propustio je i golman Liverpula Alison Beker.

Klop od ranije zbog povreda ne može da računa na Trenta Aleksandera-Arnolda, Dominika Soboslaja i Tijaga Alkantaru.

"Nije sjajno, definitivno nije. Želeo bih da kažemo da nema problema, ali očigledno ih imamo. Alison zbog povrede mišića nije na raspolaganju i biće odsutan dogledno vreme, a za ostale idemo od dana do dana zbog povreda mišića", istakao je Klop.

Liverpul će sutra na svom terenu dočekati Luton u 26. kolu Premijer lige.

Čelsi i Liverpul igraće u nedelju od 16 časova u finalu engleskog Liga kupa.