13. mart 2024 00:00

Fudbaleri Arsenala posle penala pobedili Porto i izborili četvrtfinale LŠ

Izvor: TANJUG

podeli vest

Fudbaleri Arsenala posle penala pobedili Porto i izborili četvrtfinale LŠ

Foto: PA via AP/Zac Goodwin

LONDON - Fudbaleri Arsenala plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su večeras u Londonu posle boljeg izvođenja penala savladali Porto ukupnim rezultatom 5:2 u revanš meču osmine finala najkvalitetnijeg evropskog takmičenja.

Večerašnji meč u Londonu u regularnom delu završen je pobedom Arsenala rezultatom 1:0. Jedini gol za Arsenal u regularnom delu meča postigao je Leandro Trosar u 41. minutu.

Pošto je prvi meč osmine finala LŠ, koji je odigran u Portugaliji 21. februara, završen pobedom Porta rezultatom 1:0, igrani su produžeci u Londonu. Pošto ni posle dodatnih 30 minuta nije bilo promene rezultata pristupilo se izvođenju penala.

Precizni za Arsenal sa penala bili su Martin Edegard, Kai Haverc, Bukajo Saka i Deklan Rajs.

Golove za Porto sa 11 metara postigli su Pepe Akino i srpski reprezentativac Marko Grujić, dok je golman Arsenala David Raja odbranio penale, koje su izveli Vendel i Galeno.

Grujić je utakmicu u Londonu počeo na klupi za rezerve, a srpski fudbaler je ušao u igru u poslednjim trenucima regularnog dela meča, pošto je u ekipi Porta zamenio Alana Varelu.

Plasman u četvrtfinale LŠ ranije večeras je izborila Barselona, koja je pobedila Napoli 3:1 u revanš duelu osmine finala LŠ. U prvom meču odigranom u Napulju bilo je 1:1.

Fudbaleri Pari Sen Žermena, Bajerna, Mančester sitija i Real Madrida su prošle nedelje izborili plasman u četvrtfinale LŠ.

Žreb četvrtfinala Lige šampiona biće održan 15. marta u Nionu.