24. april 2024 23:05

Milojević: Posebno sam srećan jer je ovo moje prvo finale sa Zvezdom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milojević: Posebno sam srećan jer je ovo moje prvo finale sa Zvezdom

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Posebno sam srećan što mi je ovo prvo finale sa Crvenom zvezdom, nikad nisam bio u finalu. Jesam ovaj trofej osvojio sa Čukaričkim, ali sa Zvezdom nikad nisam uspeo, izjavio je večeras trener Crvene zvezde Vladan Milojević posle pobede nad Partizanom u polufinalu Kupa Srbije.

Crvena zvezda je večeras na svom terenu pobedila Partizan rezultatom 2:0 i izborila plasman u finale Kupa Srbije.

Milojević je pobedu posvetio ekonomu Zvezde Draganu Milanoviću, koji je nedavno preminuo.

"Pobedu posvećujem našem preminulom Gagiju Milanoviću. Jako nam je teško bilo minulih dana. Negde smo mu ispunili želju", rekao je Milojević za TV Arena sport.

On je potom pohvalio trenera Partizana Igora Duljaja.

"Moram da pohvalim trenera Igora Duljaja, Partizan je jako dobro pripremio utaikmicu. Glazer je odbranio dve tri šanse, isto tako i Jovanović na drugoj strani. Partizan je jako dobro odradio sve tri utakmice sa nama. Onog časa kada sam video postavu, znao sam šta je Duljaj pripremio. Bio je ovo dobar derbi, dve dobre ekipe, mi smo srećni, idemo dalje u finale", dodao je trener Crvene zvezde.

Crvena zvezda će u finalu Kupa Srbije igrati protiv Vojvodine.

"Posebno sam srećan što mi je ovo prvo finale sa Zvezdom, nikad nisam bio u finalu. Jesam ovaj trofej osvojio sa Čukaričkim, ali sa Zvezdom nikad nisam uspeo. Igramo sa Vojvodinom, ali nećemo da razmišljamo o tome, ima vremena. Partizanu želim sreću u nastavku sezone", istakao je Milojević.

Crvena zvezda će u nedelju u Superligi Srbije igrati sa Vojvodinom.

"Ne biram utakmice, svaka prva je za mene bitna. Moram da pohvalim moj stručni štab koji fenomenalno priprema utakmice. Malo da odmorimo i od sutra pripremamo duel sa Vojvodinom u Novom Sadu", dodao je Milojević.

Trener Crvene zvezde je potom govorio i na konferenciji za medije o utakmici sa Partizanom.

"Utakmica je bila dobra, za razliku od drugih je bilo specifično, cilj nam je bio da ovaj meč koliko god možemo da završimo bez penala. Znamo da je to već lutrija. Mislim da je Partizan dva meča prošao na penale. Znali smo da Partizan igra možda i najbitniju utakmicu u sezoni, jer bi ušli u borbu za trofej koji godinama nisu osvojili... Jako je teško odigrati na visokom nivou, dve utakmice dobre, prethodnu smo isto dobro odigrali, kontrolisali smo igru", rekao je Milojević.

On je istakao da je osujetio ideje trenera Partizana Igora Duljaja.

"Bila je jasna ideja Duljaja šta je želeo da uradi, sve smo im osujetili, na početku smo imali problema, ali smo kontrolisali sve do kraja. Možda je mogao rezultat da bude i veći, mogao je i Partizan do gola. Očekuje nas sledeći derbi protiv Vojvodine, imamo vremena da se odmorimo i okrenemo meču u Novom Sadu", dodao je trener Crvene zvezde.

Milojević je prokomentarisao i izmene tokom meča sa Partizanom, kao i eventualne povrede Pitera Olanjinke i Aleksandra Dragovića.

"Nemamo nekih problema, znaćemo više sutra. Olanjinka se potrošio, jako je teško kad ispadate iz ritma, treba vam malo takmičarske forme... Što se tiče Dragovića, on kuburi sa tom povredom, kod svakog pada je imao bolove, ali je on veliki profesionalac", naveo je trener Zvezde.

"Znate li da Bukari nije trenirao, da dolazi iz povrede... Verovatno sam ja pogrešio i u izmenama i u prvih 11, ali je Bukari energetski odigrao prošlu utakmicu veoma dobro. Mislili smo da ga sačuvamo, i on je prošlu utakmicu trebalo da odigra kraće", dodao je Milojević.

On je potom prokomentarisao tandem igrača Zvezde Marko Stamenić - Im Bom Hvang.

"Stamenić je mlad igrač, došao iz jedne druge zemlje, kulture... On je mlad, za razliku od Hvanga koji je dugo internacionalac, 'mučili smo se', ali je za to potrebno vreme. Obojica su odigrali odlično danas, hteli smo da zatvorimo Zahida, kao i Goha... Ovo je jedna specifična utakmica, prvi derbi smo bili u minusu, ali nismo dobili, pa onda u plej-ofu koju smo pobedili, možda je to bila i najvažniji meč. Sad je bio meč na ispadanje, zato je bio drugačiji i izbor igrača. Partizan je izašao sa najbržim igračima koje imaju u napadu, Natho jeste jedan od najboljih, ali nema tu snagu da izdrži ceo meč", naveo je trener Crvene zvezde i nastavio:

"Partizan je igrao sa Ovusuom, izašao je sa najbržim igračima koje su mogli da imaju gore. Prvu utakmicu su igrali sa Nathom. Videli ste ubacivanje Goha danas, koje je bilo fantastično. Trebali su nam drugi profili igrača. To je bila naša zamisao. Mislim da smo pogodili sa tim".

Milojević je pohvalio i golmana Partizana Aleksandra Jovanovića.

"Jovanović je došao u Partizan, ja sam došao u njegov bivši klub, Apolon. Bio je ubedljivo najbolji golman kiparskog prvenstva. Pravi profesionalac. Apolon je osvojio titulu sa značajnim udelom Jovanovića na golu. Bio sam prošle godine u tom klubu. Jako je dobar golman, dosta je doneo Partizanu. Oba golmana su odradila danas dobar posao. Mogli smo da vidimo dobre odbrane. U savremenom fudbalu je i golman jako bitna stavka kao i igrači u polju", istakao je Milojević.

On je rekao da je golman Zvezde Omri Glazer veliki profesionalac.

"Kada sam došao u januaru, krenuo sam da radim jedan posao. Volim i poštujem moje igrače. Voleo bih da ostanu svi, ali to je nemoguće. Mislim da je Omri veliki profesionalac. Stvarno imam dobar stručni štab. Pored svih trenera, imam i izuzetnog trenera golmana Duleta Gašića, zajedno sa Nemanjom Supićem, koji drže golmane na visokom nivou. Njih dvojica su zaslužni i za Milana Borjana. Mogu da im poručim da nastave tako da rade. Imamo benefit kao ekipa i klub, šta će biti u budućnosti, to stvarno ne znam", istakao je Milojević.