23. maj 2024 21:28

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Foto: shutterstock.com/Bplanet, ilustracija

LARNAKA - Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto je pobedila domaćina Kipar rezultatom 3:1 u meču drugog kola grupe A.

Kipar je neočekivano poveo golom Petrosa Joanua u 34. minutu, a Srbija je izjednačila u 45+3. minutu. Đorđe Ranković je bio asistent, a Mihajlo Cvetković strelac. Cvetković je u 53. minutu bio asistent, a gol je postigao Viktor Stojanović. Rezervista Vasilije Kostov je dao treći gol za Srbiju gol u 63. minutu posle asistencije Andrije Maksimovića.

Srbija se plasirala u četvrtifinale EP iz grupe A zajedno sa Češkom koja takođe ima maksimalan učinak posle dva odigrana kola. Meč poslednjeg kola ozmeđu Srbije i Češke će odlučiti ko će biti prvi u grupi, a imajući u vidu da Češka ima mnogo bolju gol razliku, Srbija može do prve pozicije samo pobedom.

Grupa A ukršta se sa grupom B gde za plasman u čertvtfinale pred poslednje kolo konkurišu Danska (četiri boda), Austrija (četiri boda) i Hrvatska (dva boda). U poslednjem kolu igraju Austrija i Danska, odnosno Hrvatska i Vels koji nema nijedan bod.