3. februar 2023 20:55

Košarkaši Partizana pobedili ekipu Žalgirisa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili ekipu Žalgirisa

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

KAUNAS - Košarkaši Partizana pobedili su večeras na gostovanju ekipu Žalgirisa 88:74 (26:15, 21:15, 14:24, 27:20) u okviru 23. kola Evrolige.

U prvom meču ove sezone, "crno-beli" su u Beogradu savladali ekipu Žalgirisa rezultatom 87:76.

Najefikasniji u timu Partizana bili su Janis Papapetru sa 17 poena i četiri skoka, dok je Matijas Lesor dodao 14 poena i šest skokova.

U domaćoj ekipi istakao se Brazdeikis Ignas sa 17 poena.

Partizan je bolje otvorio utakmicu, agresivnom odbranom nije dozvoljavao protivniku da lako dođe do koša. Košarkaši Žalgirisa nisu mogli da pogode šuteve sa distance, dok su "crno-beli" sa linije za tri poena kažnjavali lošu odbranu domaćih. U drugoj četvrtini igrači Partizana su se još više rastrčali i kroz tranziciju prednost je samo rasla. Istakao se Ledej sa pametnim potezima, kao i Lesor kojeg domaći košarkapi nisu mogli da sačuvaju pod košem.

U trećoj deonici došlo je do pada u igri gostiju što su košarkaši Žalgirisa iskoristili. Domaćim igračima je proradio šut sa distance, dok su u odbrani zaigrali vrlo agresivno. Niko u Partizanu nije bio raspoložen u napadu, pa se prednost "crno-belih" smanjivala. Na kraju košarkaši Žalgorosa su treću četvrtinu dobili sa deset poena razlike. Poslednja četvrtina donela je bolju igru Partizana prvo u napadu, dok su u odbrani korigovali skok. Raspoložen je bio Smailagić sa linije za tri poena, dok je Naneli u prelomnim momentima donosio poene svom timu.

Partizan je trenutno osmi na tabeli Evrolige, dok je Žalgiris na desetom mestu.

U narednom kolu košarkaši Partizana gostuju Bajernu, dok litvanska ekipa dočekuje Baskoniju.