18. mart 2024 15:05

Duško Ivanović: Teško je igrati pred navijačima Partizana, ne smemo da budemo uplašeni

Izvor: TANJUG

podeli vest

Duško Ivanović: Teško je igrati pred navijačima Partizana, ne smemo da budemo uplašeni

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

VITORIJA - Trener košarkaša Baskonije Duško Ivanović izjavio je danas da njegov tim ne sme da podlegne atmosferi u beogradskoj "Štark areni" na predstojećem meču protiv Partizana, prenose španski mediji.

Košarkaši Partizana dočekaće sutra od 20.30 časova ekipu Baskonije u 30. kolu Evrolige.

Baskonija se nalazi na osmom mestu na tabeli Evrolige sa 16 pobeda i 13 poraza. Ivanović je istakao da njegov tim mora da dobije najmanje dva meča do kraja regularnog dela sezone u Evroligi ako želi da izbori plasman u plej-in.

"Mislim da smo veoma blizu, ali možemo da budemo i veoma daleko. Ostale su nam četiri utakmice u gostima i jedna kod kuće, dok naši rivali imaju bolji raspored. Moramo da dobijemo najmanje dve utakmice ako želimo da se plasiramo u plej-in", rekao je Ivanović, prenosi El Koreo.

Košarkaši Baskonije su na poslednjih pet mečeva u Evroligi zabeležili četiri pobedu i jedan poraz.

"Moramo samo da gledamo prvi meč, koji je pred nama. Do kraja sezone svaki meč u španskom prvenstvu i u Evroligi je odlučujući za nas. Svesni smo da ćemo, ako budemo igrali agresivno u odbrani, uvek imati šansu za pobedu protiv bilo kog tima", dodao je trener Baskonije.

Baskonija je u prvom delu sezone u novembru prošle godine na svom terenu pobedila Partizan rezultatom 84:83.

"Moramo da igramo mnogo bolje u odbrani protiv Partizana. Oni imaju igrače koji mogu da postignu mnogo poena u pik end rol situacijama. Izgubili su dosta mečeva u finišu, a mogli su da ih dobiju. Partizan pred svojim navijačima dobija takve utakmice", dodao je trener Baskonije.

Španski mediji podsećaju da je Ivanović nekada trenirao Crvenu zvezdu.

"Partizan ima 'Arenu' u kojoj navijači čine nešto posebno. Tamo je veoma teško igrati, ali i vrlo lepo. Moji igrači moraju da znaju da su ta publika i atmosfera takođe nešto što može i nama da da snagu, da nam bude inspiracija. Ne možemo da igramo kao da smo impresionirani ili uplašeni. To je ključ ove utakmice", rekao je Ivanović.

Partizan se nalazi na desetom mestu na tabeli sa 13 pobeda i 16 poraza.

"Partizan na domaćem terenu uvek kreće veoma agresivno, sa euforijom, krađom lopti... Navijači su ti koji ih guraju i daju im snagu da igraju bolje", zaključio je trener Baskonije.