27. maj 2024 10:24

Ataman: Zaslužili smo trofej, imali smo sjajnu sezonu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ataman: Zaslužili smo trofej, imali smo sjajnu sezonu

Foto: dpa via AP/Andreas Gora

BERLIN - Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman izjavio je da je klub iz Atine zasluženo osvojio titulu u Evroligi, prenosi Basketnjuz.

Košarkaši Panatinaikosa su sinoć u finalu F4 Evrolige u Berlinu savladali madridski Real 95:80.

"Ovo je neverovatan osećaj. Gledalo nas je 15.000 ljudi u Berlinu. Zaslužili smo trofej, imali smo sjajnu sezonu. Bili smo u zaostatku 15 poena, dozvolili smo Realu 36 poena u prvoj četvrtini i opet se vratili. Izuzetno sam ponosan", istakao je Ataman.

On je titulu posvetio ocu Ibrahimu Atamanu, koji je preminuo pre nešto više od mesec dana.

"Siguran sam da je ovo video. Bio je sa mnom dok sam osvajao titule sa Efesom. Ovo je jedan od najimpresivnijih rezultata u istoriji evropske košarke, da vodiš tim koji je prošlu sezonu završio kao 17. do evropske titule", dodao je trener Panatinaikosa.

Košarkaš Panatinaikosa Kostas Slukas proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) F4 Evrolige u Berlinu.

"Ne mogu da nađem prave reči koje bi opisale kako se osećam... Toliko sam srećan i ponosan na tim. Večeras smo odigrali neverovatnu utakmicu", istakao je Slukas.

Trener Reala Ćus Mateo čestitao je Panatinaikosu na pobedi.

"Zaslužili su da pobede zbog vrlo dobrog drugog poluvremena. Bilo je ovo finale veoma teške sezone tokom koje smo odradili odličan posao. U prvom poluvremenu smo shvatili šta moramo da uradimo i to smo uradili, ali oni imaju vrlo dobre igrače. Podigli su odbranu i počeli da igraju mnogo jače, a mi smo počeli da gubimo energiju, šutirali smo previše spolja… U sportu ponekad dobijete, ponekad izgubite. Sada je pravi trenutak da pokažemo karakter Reala, da čestitamo rivalu i nastavimo da koračamo napred”, izjavio je Mateo.

On je istakao da je bio iznenađen kriterijumom suđenja.

"Tačno je da su naši centri brzo ušli u problem sa faulovima. To nam se nije dešavalo tokom sezone, uglavnom su moji igrači imali dva faula do poluvremena. Bilo je nekih frustracija. Ne želim da se bunim, ali svako očekuje ujednačen kriterijum, makar kada se koriste ruke u odbrani", poručio je Mateo.