6. decembar 2023 13:54

Vaterpolisti Novog Beograda pobedom protiv Sabadelja završili prvu fazu LŠ

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vaterpolisti Novog Beograda pobedom protiv Sabadelja završili prvu fazu LŠ

Foto: Shutterstock.com/Zsolt Biczo, ilustracija

SABADELJ - Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su danas u gostima ekipu Sabadelja rezultatom 11:7 (3:2, 3:2, 3:1, 2:2) u meču poslednjeg, šestog kola grupe A Lige šampiona.

Najefikasniji u pobedničkom timu sa po tri postignuta gola bili su Marko Radoulović i Angelos Vlahopulos. Kod domaćih, najbolji su bili Francisko Valera Kalatrava, Alberto Barozo Makaro i Blai Maralah Guel, koji su postigli po dva gola.

Novi Beograd je na kraju osvojio prvo mesto na tabeli grupe A sa 15 bodova.

Vaterpolisti Novog Beograda pobedom su okončali prvu fazu takmičenja u Ligi šampiona što će im potencijalno obezbediti lakše protivnike u žrebu za nastavak elitnog takmičenja.

Ekipa trenera Živka Gocića iako je bila poprilično emotivno i fizički ispražnjena posle osvajanja Kupa Srbije, pružila je odličnu igru i sasvim zasluženo stigla do nova tri boda. Novobeograđani su od početka meča kontrolisali dešavanja u bazenu.

Aktuelni prvak Srbije već u prvoj četvrtini je stekao prednost, a Novi Beograd je u trećoj deonici stigao do maksimalna četiri gola viška. Izabranicima trenera Živka Gocića to je omogućilo da meč rutinski privedu kraju.