20. mart 2024 12:40

Kompanija "VODAVODA" i Srpski atletski savez produžili uspešnu saradnju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kompanija "VODAVODA" i Srpski atletski savez produžili uspešnu saradnju

Foto: Marko Jovanović

BEOGRAD - Kompanija "VODAVODA" i Srpski atletski savez (SAS) produžili su danas ugovor o saradnji i izrazili nadu da će zajedno nastaviti sa kontinuitetom uspeha i osvajanjem medalja na velikim takmičenjima.

Ugovor su potpisali kreator i osnivač brenda "VODAVODA" Vojin Đorđević i predsednik SAS Veselin Jevrosimović.

Potpisan je i ugovor po kojem će "VODAVODA" biti zvanična voda Svetskog prvenstva u krosu u Beogradu, a ujedno je i produžen ugovor o podršci mladoj srpskoj atletičarki Angelini Topić.

"Brend "VODAVODA" je uz mnoge nacionalne sportove, ali je atletika posebno u srcu kod mene jer jeste kraljica sportova i simbol snage izdrzljivosti i sportskog duha", istakao je Đorđević.

Ponosni smo što smo deo vaših uspeha i drago nam je kad mladi ljudi napreduju i čine nešto lepo za srpski sport, dodao je on.

"Posebna zahvalnost Savezu što možemo da budemo deo svetskih događaja jer tako globalno promovišemo i naš brend i državu Srbiju", istakao je Đorđević i napomenuo da mu je posebno drago što je njegova kompanija uz Angelinu Topić, koja ima veliki talenat i potencijal za najveće domete.

Predsednik SAS Veselin Jevrosimović zahvalio se Vojinu Đorđeviću i njegovoj kompaniji što je dugi niz godina uz atletiku.

"Ovo je pravi primer kako jedna velika kompanija sponzoriše atletiku kao bazični sport, a mi smo se već odužili rekordnim brojem medalja i tek ćemo se odužiti. Mogu da kažem da je "VODAVODA" zvanična voda srpske atletike", naglasio je Branković.

Prvi čovek organizacionog komiteta SP u krosu Slobodan Branković rekao je da su ponosni što je ovakav brend uz Savez i podržava kao jedini koji dve godine zaredom organizuje dva Svetska prvsnstva.

"Nastavljamo taj kontinuitet, a već smo zajedno istakli kandidaturu za tri Evropska šampionata (2026, 2027, 2028). Verujem da ćemo ponovo zajedno biti proglašeni za najbolje organizatore", poručio je Branković i dodao da će šampionat sveta u krosu, koji se održava 30. marta, biti uživo na TV u više od 50 zemalja.

Angelina Topić zahvalila se kompaniji "VODAVODA" što je prepoznala njen potencijal.

"Delimo iste vrednosti i ovo mi je podstrek da nastavim da radim ono što najbolje znam, posebno na Olimpijskim igrama u Parizu", istakla je zvanično najbolja mlada atletičarka sveta.