4. april 2024 16:03

Fakultet za sport i Beogradski maraton potpisali protokol o saradnji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Fakultet za sport i Beogradski maraton potpisali protokol o saradnji

Foto: Marko Metlas

BEOGRAD - Beogradski maraton i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, simbolično na "Dan studenata" Beogradskog Univerziteta, potpisali su protokol o saradnji.

Najmasovniji međunarodni sportski događaj u Srbiji održaće se na ulicama glavnog grada 28. aprila, a prema najavama organizatora biće oboreni mnogi rekordi.

Sa ciljem sveobuhvatnog podizanja nivoa organizacije, ali i stručnog unapređenja u godinama koje dolaze, Beogradski maraton nastavio je da širi krug partnera.

“Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, kao najstarija visokoškolska institucija u oblasti sporta u okruženju, se od svog nastanka kroz različite vidove obrazovnih programa i istraživačkih projekta bavila, u užem i širem smislu, jednom od najzahtevnijih trkačkih aktivnosti – maratonom”, istakla je dekanka Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja prof. dr Sanja Mandarić.

S tim u vezi, protokol o saradnji s Beogradskim maratonom, predstavlja novu stepenicu u razvoju sportskih nauka, ali i priliku da se zajedničkim aktivnostima promovišu fizička aktivnost i zdrave životne navike, naglasila je ona.

"Ujedno, neposrednim učešćem u organizaciji ovako značajne sportske manifestacij, studentima Fakulteta se pruža mogućnost, da steknu praktične veštine i primene teorijska znanja u neposrednoj praksi", poručila je Mandarić.

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš izrazio je veliko zadovoljstvo zbog saradnje sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja.

“Oduševljeni smo zbog postignutog dogovora, jer je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja prepoznao kvalitet našeg rada. Verujemo da će saradnja biti uspešna i da će trajati mnogo godina”, rekao je Habuš.

Očekujemo da studenti kroz naše zajedničke akcije osete još veću povezanost sa Beogradskim maratonom, podvukao je Habuš.

"Takođe, naučna istraživanja studenata i profesora, koji će kroz svoje ankete moći da komuniciraju sa trkačkom zajednicom, doprineće da dođemo do statističkih parametara kako bi događaje koje organizujemo, još više prilagodili realnim potrebama svih učesnika”, zaključio je on.