17. april 2024 11:48

Sopot organizovao prvi Sajam sporta u Beogradu za 2024. godinu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sopot organizovao prvi Sajam sporta u Beogradu za 2024. godinu

Foto: SSAB

SOPOT - Prvi Sajam sporta za 2024. godinu, uz učešće više stotina dece u organizaciji Sportskog saveza Beograda, Gradske opštine Sopot i Sportskog saveza Sopota, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu, održan je u sportskoj sali OŠ „Jelica Milovanović“.

Sajmom sporta u Sopotu otvoren je novi ciklus Beogradskih sajmova sporta koji će se u toku 2024. godine realizovati na teritoriji svih 17 beogradskih opština.

Učešće na sajmu predstavljanjem svojih aktivnosti na štandovima uzelo je 19 sportskih klubova sa teritorije opštine Sopot.

Nakon intoniranja himne, prisutne je pozdravio predsednik Gradske opštine Sopot Živorad Milosavljević, koji je istakao važnost organizovanja ovakvih događaja za decu i sportske klubove i zahvalio Gradu Beogradu i organizatorima na ideji i realizaciji ovog projekta.

Deca matičnih sopotskih škola sa izdvojenim seoskim odeljenjima učestvovala su u zabavnom sportsko-rekreativnom programu.

Cilj manifestacije je promocija sporta i rada sportskih klubova kako bi se dečaci i devojčice školskog uzrasta lakše opredelila za sport koji će trenirati kao i uključivanje što većeg broja dece u sistem sporta, jačanje timskog duha i podsticanje školske omladine na redovnu fizičku aktivnost.