10. februar 2023 13:47

Đorđe Đoković: Novak dostavio dokumentaciju i podneo molbu za ulazak u SAD

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đorđe Đoković: Novak dostavio dokumentaciju i podneo molbu za ulazak u SAD

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Najbolji teniser sveta Novak Đoković dostavio je dokumentaciju i podneo molbu za dobijanje posebne dozvole za ulazak u SAD, kako bi zaigrao na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, izjavio je Tanjug njegov brat Đorđe.

"To je nešto što nažalost nije u našim rukama, Novak mora da dobije posebnu dozvolu, s obzirom na to da SAD i dalje ne dozvoljavaju ulazak nevakcinisanima, što je prosto neverovatno jer je ceo svet otvoren i sportski događaji širom sveta održavaju se sa vakcinisanim i nevakcinisanim sportistima", rekao je Đoković.

 

Novak je dostavio svu potrebnu dokumentaciju, molbu, a direktori turnira u Indijan Velsu i Majamiju su javno izneli stav da je potreban tim turnirima i da žele da dođe, dodao je on.

"Ostalo je svega još par dana do oduke i ostaje nam da se nadamo pozitivnom ishodu", poručio je Đorđe Đoković.

Brat najboljeg tenisera sveta istakao je da su svi u porodici ponosni na način na koji je Novak osvojio 10. titulu u Melburnu, uprkos svim problemima u poslednjih godinu i po dana.

Takođe, dodao je da je on već polako počeo sa treninzima i da se nada da će osvojiti što više titula ove godine, bez obzira na to da li će igrati u SAD.

Kada je u pitanju organizacija "Serbia opena", koji će se ove godine održati u Banjaluci, Đorđe Đoković rekao je da su pripreme u punom jeku, da je izgrađen novi stadion i novi Bulevar u okviru kompleksa.

"Očekujemo veliki broj tenisera iz Top 10 i Top 20. Uskoro ćemo objaviti i njihova imena", poručio je Đorđe Đoković.