9. mart 2023 12:16

Danil Medvedev: Voleo bih da igram na Vimbldonu, poštovaću odluku organizatora

Izvor: TANJUG

podeli vest

Danil Medvedev: Voleo bih da igram na Vimbldonu, poštovaću odluku organizatora

Foto: AP Photo/Kamran Jebreili/

LONDON - Ruski teniser Danil Medvedev izjavio je danas da bi voleo da igra ove godine na Vimbldonu, ali je dodao da će poštovati svaku odluku organizatora turnira u Londonu, prenosi Jurosport.

Vimbldon je prošle godine bio jedini grend slem turnir, koji je zabranio teniserima iz Rusije i Belorusije da igraju zbog rata u Ukrajini. Rukovodstva ATP i WTA su zbog toga kaznila organizatore Vimbldona sa 1,4 miliona funti i ukinula bodovanje sa tog turnira.

Medvedev je rekao da bi bio vrlo srećan da se takmiči ove godine na Vimbldonu.

"Neću doneti odluku umesto njih, niti ću da im pomognem da je donesu. Oni moraju sami da odluče iz različitih razloga kao i prošle godine. I uvek sam govorio da ću poštovati odluku. Igram tamo gde mogu da igram... Tenis je moj posao i bio bih vrlo srećan da igram na Vimbldonu", rekao je Medvedev.

Vimbldon će ove godine biti održan od trećeg do 16. jula.

"Apsolutno volim taj turnir, ali ako nije suđeno, sačekaću drugu priliku da se vratim", dodao je ruski teniser.

Beloruskinja Arina Sabalenka rekla je da situacija nije pod njenom kontrolom.

"Reakcija ljudi i neke druge stvari su učinile da se osećam loše - da sam ja kriva. Ali onda sam shvatila da to nije pod mojom kontrolom. Ništa nisam uradila, ništa loše protiv ukrajinskog naroda. Ovo nije moja krivica", istakla je beloruska teniserka.