23. april 2023 19:49

Rubljov: Lajović zaslužio titulu, borio sam se koliko sam mogao

Izvor: TANJUG

podeli vest

Rubljov: Lajović zaslužio titulu, borio sam se koliko sam mogao

Foto: TANJUG/FOTO SRNA/ NENAD STUPAR

BANJALUKA - Ruski teniser Andrej Rubljov izjavio je večeras da je Dušan Lajović zasluženo osvojio titulu na turniru u Banjaluci Srpska open.

Lajović je ranije danas u finalu turnira u Banjaluci pobedio Rubljova 6:3, 4:6, 6:4.

"Lajović je pravio nerealne poene, udarao je lopticu sa svih strana, bio je u dobroj poziciji, izuzetno jak. Borio sam se koliko sam mogao. Kasnije sam bio agresivniji, ali nije bilo dovoljno. U svakom slučaju poraz nije dobar, bez obzira što je došao od prijatelja. Razočaran sam jer nisam osvojio titulu, ali ako mene pitate ko je zaslužio da je osvoji onda je to sigurno Dušan", rekao je Rubljov, preneo je zvanični sajt turnira.

Ruski teniser je bio favorit uoči početka ovog meča, pošto je prošle nedelje osvojio masters u Monte Karlu.

"Nekad ste na papiru favorit za pobedu, ali mi igrači znamo kako je to, šta svaki može da uradi i nedavno sam rekao da ako Dušan bude igrao kako zna, da ga je jako teško pobediti. To je dokazao i protiv Novaka", dodao je ruski teniser.

On je istakao da mu je Lajović dobar prijatelj i dodao da su često trenirali zajedno.

"Lajović ima odličan bekhend, kik servis koristi kada treba, jer oseća loptu. Tad morate da razmišljate kako da promenite poziciju da bi kontrolisali udarce. On sve oseća dobro čak i drop šot...", naveo je Rubljov.

Upitan da prokomentariše kakav je Lajović kao čovek i prijatelj, Rubljov je rekao:

"Dušan je 100 poena od mogućih 10, lojalan je, nikada te neće slagati. Imamo sjajnu konekciju, pričamo o mnogim stvarima, znam da je patio mnogo. Veoma sam srećan jer je osvojio titulu pred svojima ljudima. Njemu je bila mnogo potrebna i zaslužio je nakon što je prošao i propatio kroz mnoge stvari".

Organizatori turnira su saopštili da je oboren rekord, pošto je Srpska openu prisustvovalo oko 70.000 posetilaca.