12. jun 2023 10:05

Svetski i regionalni mediji: Niko kao Đoković, dokazao da je najbolji teniser svih vremena

Izvor: TANJUG

podeli vest

Svetski i regionalni mediji: Niko kao Đoković, dokazao da je najbolji teniser svih vremena

Foto: AP Photo/Thibault Camus

BEOGRAD - Svi svetski mediji su sa velikom pažnjom ispratili trijumf srpskog tenisera Novaka Đokovića na Rolan Garosu.

Đoković je sinoć u finalu Rolan Garosa pobedio Norvežanina Kaspera Ruda 7:6, 6:3, 7:5 i tako stigao do 23. grend slem titule u karijeri.

Španska Marka donosi detaljan izveštaj sa Rolan Garosa i dodaje da je "Đoković skinuo Nadala sa Olimpa tenisa".

"Novak je najveći među najvećima. Đoković je sada sam na vrhu muškog tenisa. Srbin je najbolji igrač u istoriji tenisa, pošto je oborio sve rekorde. Srbin nije propustio priliku da osvoji 23. grend slem trofej i to na podlozi na kojoj najlošije igra", ističe španski As.

Španski mediji podsećaju da je najveći rival Novaka Đokovića, Rafael Nadal od danas ispao iz Top 100 najboljih igrača sveta. Đoković se danas i zvanično vratio na prvo mesto ATP liste, dok je Nadal zbog povrede pao tek na 136. mesto.

Francuski Ekip ističe da je Đoković posle trijumfa u Parizu dokazao da je GOAT i da je u finalu protiv Ruda pružio više nego savršenu partiju. Francuski list je stavio Đokovića preko cele naslovne strane i napisao da je srpski teniser "Jedinstven".

"Srbin je ispisao istoriju tenisa, pošto je postao prvi igrač koji je osvojio 23 grend slem trofeja", navodi se, između ostalog, u tekstu Ekipa.

Britanski mediji su sa velikom pažnjom ispratili finale Rolan Garosa.

"Đoković je osvojio rekordnu 23. grend slem titulu i potvrdio da je najbolji teniser svih vremena", navodi Dejli mejl.

"Zaustavite sat, zaključite debatu, Đoković je GOAT", piše u tekstu Dejli mejla.

BBC navodi da je Đoković nadmašio Nadala i poziva se na Đokovićeve reči da neće da kaže najbolji igrač svih vremena.

"Istorija je ispisana u nedelju na Rolan Garosu kada je Đoković osvojio rekordnu 23. grend slem titulu. On je postao prvi igrač u istoriji ovog sporta koji je osvojio 23. grend slem trofeja", ističe se u tekstu američkog ESPN-a.

Italijanska "Gazeta delo Sport" navodi da je "Đoković ušao u istoriju", dok "Republika" ističe da je "Đoković pobedio Ruda u tri seta i osvojio 23. grend slem u karijeri".

"Niko kao on", podseća Republika.

Regionalni mediji: "Nema više rasprave, Đoković je najbolji teniser u istoriji"

Svi regionalni mediji su sa velikom pažnjom ispratili trijumf Novaka Đokovića na Rolan Garosu i svi se slažu u oceni da je srpski teniser najbolji igrač svih vremena u istoriji ovog sporta.

Srpski teniser je u nedelju treći put u karijeri trijumfovao na Rolan Garosu, pobedom u tri seta protiv Norvežanina Kaspera Ruda (7:6, 6:3, 7:5) i osvojio rekordnu 23. grend slem titulu. Po broju najvećih titula iza njega ostali su Španac Rafael Nadal sa 22 i Švajcarac Rodžer Federer sa 20.

"Novak Đoković - najbolji koji je ikada hodao ovom planetom", navodi se u tekstu podgoričkih Vijesti.

Hrvatski Indeks podseća da je Đoković u 37. godini osvojio rekordni 23. grend slem.

"Nema više rasprave, Đoković je najveći teniser u istoriji", dodaje Indeks.

"Đoković peškirom pokrio glavu, nije uspeo da zaustavi suze. Đoković je iza sebe ostavio večite rivale Rafaela Nadal i Rodžera Federera, pošto je sam na vrhu na liste tenisera sa najviše osvojenih grend slemnova", navodi hrvatski sajt 24sata.hr.

Jutarnji list podseća da je Đoković od danas ponovo najbolji teniser sveta.

"Đoković ispisao istoriju u Parizu, preko Ruda stigao do rekordnog 23. grend slem trofeja", navodi se u tekstu Jutarnjeg lista.

Mediji u Bosni i Hercegovini su takođe ispratili finale Rolan Garosa.

"Đoković ispisao istoriju", navodi Avaz, dok Nezavisne podsećaju da se Đoković trijumfom u Parizu vratio na prvo mesto ATP liste.