20. jun 2023 10:03

Estonska teniserka Anet Kontavejt završava igračku karijeru posle Vimbldona

Izvor: TANJUG

podeli vest

Estonska teniserka Anet Kontavejt završava igračku karijeru posle Vimbldona

Foto: Shutterstock.com/Colin McPhedran, arhiva

LONDON - Estonska teniserka Anet Kontavejt saopštila da je zbog problema sa hroničnom povredom leđa odlučila da po završetku Vimbldona okonča igračku karijeru, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Kontavejt (27) je navela da joj bolovi u leđima onemogućuju da se dalje bavi tenisom na vrhunskom nivou. Estonka je najbolji rezultat na grend slem turnirima ostvarila 2020. godine kada je stigla do četvrtfinala Australijan opena.

"Završavam karijeru kao profesionalni sportista. Posle nekoliko poseta doktorima i konsultacijama sa mojim medicinskim timom utvrđeno je da imam problem sa diskom u donjem delu leđa, što mi onemogućava da se dalje takmičim. Donela sam zastavu Estoniju na teniske terene i igrala pred navijačima širom sveta. Spremna sam za nove životne izazove, posle Vimbldona na kojem ću učiniti sve da ostvarim dobar rezultat“, napisala je Kontavejt na Instagramu.

Kontavejt je u karijeri osvojila šest WTA titula. Ona je trenutno 79. teniserka sveta, a najbolji plasman u karijeri imala je u junu prošle godine kada je bila druga igračica sveta.

Vimbldon počinje trećeg jula, a žreb će biti održan 30. juna.