23. januar 2024 11:11

Đoković otkrio Kirjosu kako da osvoji grend slem: Popneš se na drvo i "visiš"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đoković otkrio Kirjosu kako da osvoji grend slem: Popneš se na drvo i "visiš"

Foto: AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

MELBURN - Najbolji teniser sveta Novak Đoković nasmejao je danas navijače u Melburnu, pošto je posle pobede protiv Tejlora Frica u četvrtfinalu Australijan opena otkrio Niku Kirjosu kako da osvoji grend slem.

Đoković se plasirao u polufinale Australijan opena, pošto je danas u Melburnu u četvrtfinalu nadigrao Tejlora Frica 7:6 (7:3), 4:6, 6:2, 6:3.

Srbin je po završetku meča na terenu razgovarao sa Kirjosom.

Kirjos je pitao Đokovića za drvo u botaničkoj bašti u Melburnu o kojem je srpski teniser pričao pred početak turnira.

"Pokazaću ti koje je drvo, ali ne smeš da kažeš nikome. Skineš patike, popneš se na najvišu granu i visiš naopačke 33 minuta i tri sekunde. Onda ćeš osvojiti grend slem", rekao je Đoković, koji je ovom izjavom nasmejao navijače na tribinama.

Đoković je prethodno bio oduševljen kada je video da će po završetku meča sa Fricom razgovarati sa Kirjosom.

"Dobro je videti te, izgledaš dobro u kabini, ali i ovde. Nadam se da ćemo te videti uskoro sa reketom. Hajde ljudi, podržite Nika", rekao je Đoković uz ovacije sa tribina.

Najbolji teniser sveta se potom osvrnuo na meč sa Fricom.

"Patio sam mnogo u prva dva seta, igrao je kvalitetno, dobro servirao i terao me da budem duboko iza terena. Sunce je bilo jako, bili smo izmoreni, iscrpljeni, aplauz i za Frica, igrao je fantastičan tenis", istakao je Đoković.

Srpski teniser je u prva dva seta propustio veliki broj brejk lopti.

"Delovalo mi je kao da igram protiv tvog servisa. Znamo da on ima jedan od najboljih servisa na svetu. Znaš da je to problem kada igraš protiv njega. Na kraju dana, uspeo sam da oduzmem servis kada je bilo potrebno, podigao sam nivo igre sredinom trećeg seta. I ja sam dobro servirao, na kraju imao više as udaraca od njega što je iznenađujuće", rekao je Đoković.

On će u polufinalu igrati sa pobednikom duela između Italijana Janika Sinera i Rusa Andreja Rubljova.

"Različiti igrači, ali obojica su u sjajnoj formi. Rubljov je blistao protiv De Minora, neverovatne razmene su bile. Siner igra tenis života, imali smo neizvesne mečeve. Nik, hajde da ti i ja uzmemo kokice i vidimo kako će oni igrati", poručio je Đoković australijskom teniseru.