11. april 2024 17:29

Srpski teniser Đoković meč četvrtfinala u Monte Karlu igra u petak posle 15 sati

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srpski teniser Đoković meč četvrtfinala u Monte Karlu igra u petak posle 15 sati

Foto: AP Photo/Aaron Doster, arhiva

MONTE KARLO - Srpski teniser Novak Đoković igraće meč četvrtfinala mastersa u Monte Karlu protiv Australijanca Aleksa de Minora u petak sa početkom posle 15 časova, saopšteno je danas na sajtu takmičenja.

Četvrftinalni program u petak otvaraju Stefanos Cicipas i Karen Hačanov od 11 časova, a potom, ne pre 13 časova, sledi meč Janika Sinera i boljeg iz duela Holger Rune – Grigor Dimitrov. 

Duel Đokovića i De Minora će najranije početi u 15 časova, ali najrealnije je da krene oko 16 sati. 

Dvoboj Srbina i Australijanca biće treći međusobni susret dvojice igrača. Đoković je slavio na Australijan openu prošle, a De Minor na Junajted kupu ove godine.

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale mastersa u Monte Karlu

MONTE KARLO - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale mastersa u Monte Karlu pošto je pobedio Italijana Lorenca Musetija rezultatom 2:0 (7:5, 6:3) za sat i 59 minuta.

Đoković se revanširao Italijanu za prošlogodišnji poraz na istom mestu i u istoj rundi takmičenja, ali nije nimalo lako stigao do pobede. Museti je već u prvom gemu napravio brejk, ali je Đoković uspeo da se vrati u set kad je izjednačio na 4:4. Kod vođstva 6:5, Đoković je napravio brejk i tako osvojio prvi set.

U drugom setu Srbin je prvi napravio brejk i poveo 2:0, zatim je Italijan uzvratio i smanjio na 1:2, ali Đoković odmah pravi novi brejk za 3:1. Kod 4:2 za najboljeg tenisera planete Museti pravi brejk i činilo se vraća neizvesnost u meč. Ponovo je Đoković napravio brejk već u sledećem gemu i poveo 5:3, a zatim na svoj servis konačno priveo meč kraju.

Đoković će sutra u četvrtfinalu igrati protiv Australijanca Aleksa de Minora, 11. na ATP listi, koji je ranije danas savladao zemljaka Alekseja Popirina rezultatom 2:0 (6:3, 6:4).

Đoković: I dalje nisam na najvišem nivou, idem dan po dan, čekam novi izazov

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas, posle plasmana u četvrtfinale mastersa u Monte Karlu da i dalje nije na najvišem nivou i da ide dan po dan prema novim izazovima.

"Bilo je malo je sa publikom neke razmene reči na 4:3 u prvom setu, posle toga je on spustio momentum, igrao je odličan tenis, morao sam mnogo da trčim, ali ovo je šljaka, mora mnogo da se radi za poene", rekao je Đoković na terenu odmah posle meča.
Istakao je da mu je u jednom momentu u drugom setu pri, vođstvu od 1:0 i 4:2, u glavu došla situacija iz prošle godine sa duela sa Musetijem. Tad je Đoković vodio identičnim rezultatom i na kraju je izgubio meč.

"I dalje nisam na najvišem nivou, bio je veliki test protiv sjajnog tenisera, slični uslovi su bili danas, set i 4:2, pa sam izgubio, to mi je bilo u glavi, pomislio sam "o ne, neće valjda da se desi isto". Idem dan po dan, čekam novi izazov", zaključio je Đoković.