11. februar 2024 16:50

Nemanja Vico: U četvrtfnalu treba da neutrališemo odlične centre Hrvatske

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nemanja Vico: U četvrtfnalu treba da neutrališemo odlične centre Hrvatske

Foto: TANJUG/FOTO HINA / DAMIR SENČAR

DOHA - Centar vaterpolo selekcije Srbije Nemanja Vico izjavio je danas da su glavni adut Hrvatske u predstojećem meču četvrtfinala Svetskog prvenstva u Dohi odlični centri i da će srpski tim morarti da ih neutrališe.

Vico je za sajt Vaterplo saveza Srbije rekao da se dva tima odlično poznaju i da su često i igrali i trenirali zajedno.

"Znamo koje su im vrline, a gde su malo slabiji. U Zagrebu, na Evropskom prvenstvu su pokazali da su odlična ekipa, da su zreli za medalju. Izgubili smo u četvrtfinalu u Budimpešti. Bili su nešto bolji. Glavni aduti su im odlični centri Lončar, Vrlić, Krapić. Njih moramo da neutrališemo. Imaju odličnu spoljnu liniju, takodje su vrsni plivači", izjavio je Vico.

Bek Srbije Sava Ranđelović navodi da su svi mečevi sa Hrvatima fizički i psihiški teški.

"Bilo je nezaboravnih utakmica poput Kazanja, Rija, Beograda, bilo je i dana kada su oni bili bolji. Mirni smo, hladne glave, spremni da pokažemo da smo u dobroj formi. Odlično se poznajemo, nema tu iznenađenja u igri", kazao je Ranđelović.

Ocenio je da će utakmicu presuditi detalji, mirnoća i veća želja.

"Duel je derbi četvrtfinala jer zna se kakva uzbuđenja donosi. Verujem u ekipu, učinićemo sve što možemo da slavimo", zaključio je Ranđelović.

Vaterpolisti Srbije u utorak 13. februara od 17 časova igraju sa selekcijom Hrvatske u meču četvrtfinala Svetskog prvenstva u Dohi.

Od osamostaljenja Srbije dve ekipe su se na Svetskim prvenstvima sastale pet puta. Hrvatska vodi 3:2 u pobedama. Bili su bolji u polufinalima Melburna 2007 10:7, Budimpešte 2017. 12:11 i četvrtfinalu ponovo Budimpešte 2022. 14:12.

Srbija može da se pohvali sa dve pobede, u polufinalu Rima 2009. 12:11 i finala u Kazanju 2015. sa 11:4.