7. februar 2023 10:29

Marko Stojčić: Ada Safari dobro rešenje za izmeštenje Zoološkog vrta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marko Stojčić: Ada Safari dobro rešenje za izmeštenje Zoološkog vrta

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić je izjavio danas za Tanjug da je, po svim sprovedenim analizama, Ada safari dobro rešenje za izmeštanje zoološkog vrta.

Prema njegovim rečima, Ada Safari je potpuno prirodno okruženje gde će se životinje osećati mnogo bolje nego u Kalemegdanskoj tvrđavi koja je, kako je rekao, neuslovna za životinje, ali dodaje da je s druge strane, tvrđava saobraćajno dobro povezana, a takođe ima i veliki broj ljudi koji dolaze zbog rekretivnih razloga.

 

"Svaka velika promena u prostoru u nekom gradu, pogotovo glavnom, jeste politička odluka. U tom smislu, Aleksandar Šapić kada je stupio na dužnost gradonačelnika, izneo je ovu svoju ideju i mi smo od tog dana krenuli da proveravamo sve korake, šta je sve potrebno da se uradi kako bi se to i ostvarilo. U petak je gradonačelnik to i objavio baš tada zato što smo imali nekoliko meseci provera da vidimo da li je to moguće. Utvrdili smo da jeste i pred nama je više koraka i preduslova koje treba ispuniti kako bi se to i ostvarilo" rekao je Stojčić.