22. februar 2023 12:58

U akciji DDOR osiguranja zasađena stabla u Spomen parku u Sremskoj Mitrovici

Izvor: TANJUG

podeli vest

U akciji DDOR osiguranja zasađena stabla u Spomen parku u Sremskoj Mitrovici

Foto: TANJUG/ALEKSANDRA PLAVŠIĆ

SREMSKA MITROVICA - Sremska Mitrovica je četvrti grad koji će biti zeleniji zahvaljujući prikupljenim sredstvima u akciji DDOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“.

Sadnja 44 stabla u aleji Spomen parka organizovana je danas u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica i jedno stablo su simbolično zasadili predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica, Vladimir Pavlović i direktor Filijale Sremska Mitrovica DDOR-a, Branislav Jurišić.

 

Ovim je životna sredina obogaćena u četiri od 10 gradova odabranih na osnovu nekoliko hiljada glasova pristiglih iz više od 188 gradova Srbije.

"Drago mi je da Grad Sremska Mitrovica ima, u kompaniji kao što je DDOR, sagovornike i saborce kada je zaštita životne sredine u pitanju. Pozvao bih sva fizička i pravna lica da se pridruže ovoj akciji. Akcija traje nekoliko godina, zasadićemo 80.000 sadnica za 80.000 građana Sremske Mitrovice", kazao je Pavlović

"Ponosan sam na to da sa podizanjem vetrozaštitnih pojaseva nastavljamo i tokom ove godine. Počinjemo sa obnavljanjem postojećih parkova, formiranjem novih parkova, tako da, usudiču se da kažem, da če Sremska Mitrovica biti jedan od najzelenijih gradova u Srbiji“, rekao je Pavlović.

Pre Sremske Mitrovice, u decembru 2022. godine, u Novom Sadu je zasađeno 50 stabala u parku pored Železničke stanice, u Zrenjaninu 78 stabala i u Smederevu 21 stablo.

"Izuzetno sam ponosan ostvarenim rezultatima ovog projekta i što imamo priliku da zajednički radimo na podizanju svesti o bitnim temama koje se tiču ekologije. DDOR će u narednim godinama ovom akcijom obezbediti i posaditi na stotine stabala, jer ona čine deo i našeg trogodišnjeg plana koji podržava i naša matična Unipol grupa. Realizacija ove akcije predstavlja simboličan vid zahvalnosti našim sugrađanima i klijentima koji nam već decenijama poklanjaju svoje poverenje" poručio je Branislav Jurišić.