23. septembar 2023 15:40

Prodajom crteža NURDOR obeležava mesec dece obolele od malignih bolesti

Izvor: TANJUG

podeli vest

Prodajom crteža NURDOR obeležava mesec dece obolele od malignih bolesti

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Predstavnica NURDOR-a Tamara Klarić izjavila je danas da to udruženje prvi put ove godine obeležava septembar kao mesec dece obolele od malignih bolesti humanitarnom izložbom dečjih crteža u 23 grada, sa ciljem prikupljanja sredstava za obnovu Roditeljske kuće u Beogradu.

"Dobili smo u prethodna tri meseca više od 7.000 crteža dece iz svih krajeva Srbije, preko 100 škola i predškolskih ustanova se uključilo u akciju i dosta dece koja su trenutno na lečenju na nekom od pedijatrijskih i hematoloških odeljenja u Srbiji je napravilo ove radove koje mi danas nudimo simbolično na prodaju", izjavila je Klarić za Tanjug.

Ona je rekla da je preporučena minimalna donacija za crtež 250 dinara, ali i da je poruka ove akcije upravo to da "ne mora doprinos uvek da bude materijalno značajan"

Klarić je objasnila da je obezbeđen objekat za roditeljsku kuću, gde borave obolela deca i njihove porodice tokom lečenja u Beogradu, i dodala da je taj smeštaj potrebno rekonstruisati.

"Značajni su iznosi u pitanju, mi još uvek čekamo da dobijemo konačan predračun za radove koji nas očekuju od kraja oktobra pa sve do proleća naredne godine", istakla je Klarić.

Ona je navela da građani mogu da se informišu na sajtu NURDOR-a o različitim vidovima humanitarne podrške.

"Mi se trudimo da ažurno objavljujemo informacije o najrazličitijim vidovima podrške i mogućnostima da se ljudi uključe u rad našeg udruženja, volonteri su nešto što nam je uvek potrebno. Ovo što danas organizujemo u Beogradu i u svim drugim gradovima ne bi bilo moguće i zamislivo da nemamo volontere, u ovom trenutku više od 100 njih je u svim gradovima uključeno u ovu akciju", naglasila je Klarić.

Osnivač muzičke škole Kamerton Marina Kamerton, čiji dečiji bendovi nastupaju na humanitarnoj izložbi, rekla je da su deca uzbuđena što su dobila priliku da budu deo humanitarne manifestacije koju organizuje NURDOR:

"Deca su dobila priliku da prikažu svoja umeća na instrumentima, danas ćemo da vidimo dečije bendove koji će da se predstave sa popularnom i rok muzikom", ocenila je Kamerton.

Ona je navela da je veliki izazov napraviti dečiji bend, ali i veliko zadovoljstvo.

"Deca u okviru časova uče da sviraju i pevaju, osim što učimo i zabavljamo se pravimo planove i za dalje koncerte i festivale, ove godine nas očekuje zaista dosta gostovanja, ali i lepih takmičenja", rekla je Kamerton.