15. novembar 2023 22:27

Obeležen Dan Centralne logističke baze

Izvor: TANJUG

podeli vest

Obeležen Dan Centralne logističke baze

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

BEOGRAD - U Beogradu je danas održana vojna svečanost povodom Dana Centralne logističke baze, koji se obeležava u spomen na 16. novembar 1992. godine, kada je formirana 608. pozadinska baza, čije tradicije nastavlja ova jedinica Vojske Srbije.

Na svečanom skupu u komandi Centralne logističke baze pročitane su čestitke povodom praznika, prezentovana su ključna dostignuća u razvoju sposobnosti jedinice i uručena priznanja najistaknutijim pojedincima, te zahvalnice institucijama sa kojima je ostvarena dobra saradnja u prethodnom periodu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"U osvrtu na postignute rezultate u godini za nama posebno su istaknuti osavremenjavanje sredstava i unapređenje uslova za čuvanje i održavanje trupnih i vantrupnih rezervi, što je uz, dokazanu stručnost i posvećenost profesionalnog sastava, doprinelo potpunom sprovođenju misije jedinice i uspešnoj realizaciji zadataka u logističkoj podršci komandi, jedinica i ustanova Ministarstva odbrane i Vojske Srbije", ističe se u saopštenju.

Program svečanosti povodom praznika najveće logističke jedinice Vojske Srbije upotpunili su nastupi hora učenika Vojne gimnazije i dramske sekcije kadeta Vojne akademije.