20. novembar 2023 11:36

Princeza Katarina: Svetski dan deteta je dobra prilika da se prisetimo da je dečja ljubav najdragoceniji dar na svetu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Princeza Katarina: Svetski dan deteta je dobra prilika da se prisetimo da je dečja ljubav najdragoceniji dar na svetu

Foto: Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine

BEOGRAD - Povodom Svetskog dana deteta, koji UNICEF obeležava 20. novembra, princeza Katarina poručila je da treba da posvetimo više pažnje deci, da čujemo šta imaju da nam kažu i da nikada ne zaboravimo koliko su im potrebna naša ljubav i podrška, ali i poštovanje.

"Svetski dan deteta je dobra prilika za sve nas da se prisetimo koliko je ljubavi, pažnje i uvažavanja potrebno svakom detetu na svetu", istakla je princeza Katarina.

Navela je da kao roditelji moramo da obezbedimo da deca žive u domu ispunjenom ljubavlju, brigom i poštovanjem, da se fokusiramo na njihovo zdravlje, pružanje ljubavi i sigurnosti koju zaslužuju, obrazovanje koje će im pomoći da uspeju u životu, da budemo iskreni prema njima, pokazujući im ljubav, poštovanje, sigurnost i dobrotu, saopštila je Fondacija princeze Katarine.

"Svi smo odgovorni za budućnost dece, mi smo tu da im pomognemo da osete našu podršku u svakom trenutku, da znaju da mogu da računaju na svoje roditelje za ljubav, podršku i sigurnost i da su oni uvek broj jedan u našim životima", navela je princeza Katarina.

Dodala je da moramo da pokažemo empatiju prema najmlađima, da se trudimo da im obezbedimo bolji i sigurniji život i budućnost, ali takođe da poštujemo njihova mišljenje i osećanja.

Ukazala je da će nam deca zauzvrat dati najdragoceniji dar koji postoji - svoju ljubav, koja je uvek iskrena i bezuslovna i to je najbolji poklon koji možemo dati svetu.

Fondacija princeze Katarine u Beogradu i kancelarije Humanitarne organizacije Lajflajn u Čikagu, Njujorku, Torontu, Londonu i Atini, čiji je ona pokrovitelj, najviše pažnje posvećuju mladima i nastoje da deci omoguće bezbrižno i srećno detinjstvo kroz svoje projekte.

Takođe, Fondacija sprovodi program „Deca pomažu deci“, čiji je cilj da deca sama dožive radost davanja u ranom detinjstvu, navedeno je u saopštenju.