28. novembar 2023 11:38

Elektrodistribucija Čačak: Najveći deo Opštine Ivanjica ima struju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Elektrodistribucija Čačak: Najveći deo Opštine Ivanjica ima struju

Foto: Tanjug/video

IVANJICA - Direktor Elektrodistribucije Čačak Stojan Vasović izjavio je danas da najveći deo teritorije opštine Ivanjica od jutros ima normalno snabdevanje električnom energijom, a da će jedan manji deo potrošača, na području Erčega i Belih Voda, do podneva dobiti struju.

"Dobili smo maksimalnu pomoć od Elektrodistribucije Srbije, došle su ekipe iz ostatka Srbije i zajedno sa našim ljudima oni su juče u toku celog dana do kasnih večernjih sati radili i otklonili preko 95 odsto kvarova, tako da će danas biti sve pod naponom", rekao je Vasović.

 

On je istakao da su građevinski radovi na izgradnji dalekovoda privedeni kraju i dodao da bi izvođač, da se nije desila nepogoda, počeo da razvlači provodnike.

"Čim se saniraju problemi koji su postojali u toku ovih nedaća, mi ćemo krenuti sa razvlačenjem provodnika i tu nam treba 10 do 15 dana da završimo i taj posao. To je ogromna investicija, negde oko 3, 2 kilometra, preko 100 stubova je podignuto na vrlo nepristupačnom terenu i ta investicija je negde oko 40 miliona dinara. Posle dugog niza godina stanovnici tok kraja dobiće ono što su i zaslužili a to je uredno i sigurno snabdevanje električnom energijom", zaključio je Vasović.