3. februar 2024 10:01

Profesor Vujanić: Nova odluka Agencije za bezbednost saobraćaja je izuzetno važna

Izvor: TANJUG

podeli vest

Profesor Vujanić: Nova odluka Agencije za bezbednost saobraćaja je izuzetno važna

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu Milan Vujanić ocenio je da je nova odluka Agencije za bezbednost saobraćaja, prema kojoj će vlasnici automobila na tehničkim pregledima biti obavešteni o besplatnim servisnim kampanjama za svoja vozila, sjajna i izuzetno važna, navodeći da će vozači tako pravovremeno biti obavešteni o stanju svojih automobila.

Vujanić je za Tanjug rekao da je jedan od razloga zbog kojih nastaju nezgode i tehnička neispravnost vozila.

“Ne postoji nijedna stvar koja je napravljena da traje besprekorno i to doživotno”, kaže Vujanić i dodaje da se upravo zbog toga i sprovode periodični servisi na automobilima.

Vujanić objašnjava da nova odluka Agencije za bezbednost saobraćaja neće uticati na “prolaznost” automobila na tehničkim pregledima, jer kako je rekao, automobili koji imaju neki problem svakako ne bi prošli tehnički pregled.

“Vozači će preventivno i blagovremeno imati informaciju i moći će da se pripreme za eventualne popravke pre zvaničnog jednogodišnjeg servisa”, dodaje on.

S obzirom na to da se često dešava da vozilo promeni jednog ili više vlasnika, a u evidenciji uvoznika u tim situacijama ne postoje podaci o novom vlasniku, pa je samim tim otežano obaveštavanje novih vlasnika o tekućoj servisnoj akciji, Vujanić smatra da bi taj problem bio rešen stvaranjem baze podataka u kojoj bi postojali podaci o svim prethodnim i trenutnim vlasnicima vozila.