21. februar 2024 16:08

Edin Đerlek otvorio renovirani Dom kulture "Stevan Mokranjac" u Negotinu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Edin Đerlek otvorio renovirani Dom kulture "Stevan Mokranjac" u Negotinu

Foto: TANJUG/MRRR/ MILOŠ PERIĆ

NEGOTIN - Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek otvorio je danas renovirani Dom kulture "Stevan Mokranjac" u Negotinu za čiju je sanaciju krova na zgradi resorno ministarstvo izdvojilo 2,5 miliona dinara.

Đerlek je naveo da je krov na zgradi Doma kulture prokišnjavao, ali da je taj problem rešen u rekordnom roku, pa će sada taj objekat da bude bezbedan.

"Ovaj objekat ima više od 35.000 posetilaca godišnje, i zahteva ulaganja, a ministarstvo usmerava sredstva u kulturu jer želimo da ljudi u manjim sredinama imaju sadržaj. Raspoloženi smo za dalju saradnju sa opštinom Negotin gde su potrebna nova ulaganja i u putnu i komunalnu infrastrukturu i škole", rekao je Đerlek.

Podsetio da je raspisan javni poziv i da se očekuju novi projekti jer Negotin spada u kategoriju nerazvijenih opština.

Naveo je da je Ministarstvo u više opština Srbije radilo na projektima sanacije i revitalizacije domova kulture.

"U domu kulture koji koji nosi ime čuvenog kompozitora rođenog u ovom mestu, od sada će moći nesmetano da se nastavi organizovanje važnih međunarodnih manifestacija, poput festivala "Mokranjčevi dani", ali i pozorišnih, likovnih, muzičkih, izdavačkih i obrazovnih delatnosti", rekao je Đerlek, a saopštilo resorno ministarstvo.

On se tokom posete sastao sa predsednikom opštine Negotin Vladimirom Veličkovićem i zamenikom predsednika opštine Bogdanom Gugićem.

U saopštenju se podseća da je Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj je tokom prethodne godine realizovalo ukupno 91 projekat širom Srbije.

Raspisan je novi Javni konkurs za 2024. godinu u okviru kog će 315 miliona dinara biti uloženo u program regionalnog rasta i razvoja, a koji možete videti na https://www.rrrz.gov.rs/