28. mart 2024 12:39

U Vrbasu počeli radovi na rekonstrukciji stadiona vredni 40,5 miliona dinara

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Vrbasu počeli radovi na rekonstrukciji stadiona vredni 40,5 miliona dinara

Foto: shutterstock.com/photohasan, ilustracija

VRBAS - U Vrbasu su počeli radovi na rekonstrukciji gradskog stadiona u vrednosti od 40,5 miliona dinara, a kako je najavljeno, biće završena upravna zgrada, koja će dobiti svlačionice, kupatila, kancelarije i sobe za igrače.

Novac za rekonstrukciju gradskog stadiona obezbedila je Pokrajinska vlada, a biće sređene i postojeće tribine i postavljeni novi golovi, izgrađena i biletarnica i savremeni informativni pres centar, saopšteno je iz opštine Vrbas.

Predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević ističe da se stadion nalazi se u istom stanju kao pre 30 godina, kada je mobom počela njegova gradnja, koja nikad nije završena i da je njegova rekonstrukcija od velikog značaja.

"Rekonstrukcija gradskog stadiona je projekat od izuzetnog značaja od kog će koristi imati ogroman broj dece i sportista u opštini Vrbas. Gradski stadion je mesto gde se odigravaju fudbalske utakmice i svakodnevno trenira preko 200 mališana. Već dugi niz godina deca se presvlače i spremaju za trening na tribinama, jer je postojeća zgrada neuslovna, nema sruju ni vodu", rekao je on.

Rojević navodi da će cela zajednica će imati vrlo velike koristi od ovog projekta te da će se unaprediti uslovi za održavanje fudbalskih utakmica i treninga.

"S druge strane, to će omogućiti da se još više dece zainteresuje za sportske aktivnosti, a doprineće i promociji sporta po kom je opština Vrbas i te kako poznata", rekao je Rojević i naglasio da je opština ove godine obzebedila rekordnu podršku od 49.524.100 dinara za 30 sportskih klubova, koji broje 2.268 članova.

Kako je rekao u poslednje tri godine za podršku sportskim klubovima izdvojili smo 138 miliona, odnosno više od 1,1 miliona evra.

"Ukupni budžet za sport podigli smo sa 233,4, koliko je iznosio u 2023. na 274,5 miliona dinara u ovoj godini. A svi sportski klubovi mogu besplatno da koriste resurse Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović", od sportske dvorane do bazena - rekao je Rojević.