25. april 2024 14:45

Kisić: Ministarstvo izdvojilo oko 20 miliona dinara za porodice u opštini Opovo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kisić: Ministarstvo izdvojilo oko 20 miliona dinara za porodice u opštini Opovo

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI/DEJAN UROŠEVIĆ

BEOGRAD - Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić izjavila je da je Ministarstvo u prethodne dve godine izdvojilo oko 20 miliona dinara za sufinansiranje mera populacione politike i podrške u oblasti porodice u opštini Opovo.

Kisić je, prilikom obilaska novoizgrađenog dečijeg igrališta u ovom mestu, istakla da je za sprovođenje mera populacione politike, opština Opovo prošle godine dobila nešto više od 11 miliona dinara, te da su tim sredstvima izgrađena dva dečija igrališta u Opovu i Sakulama, opremljeni porodični parkovi, a obezbeđen je i fitnes na otvorenom, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Podstaknuti ovakvim odličnim radom opštine Opovo, sa velikim entuzijazmom smo i ove godine, sa više od osam miliona dinara, podržali njihove projekte, poručila je ministarka.

Kako je navela, cilj svih aktivnosti je da budemo okruženi mladima, da nas ima što više i da se celom Srbijom samo vide dečiji osmesi.

Predsednik opštine Opovo Miloš Markov istakao je da je podrška Ministarstva od velikog značaja za sve građane ove opštine i da su u Opovu, zahvaljujući dodeljenim sredstvima, izgrađeni i opremljeni prostori gde cele porodice mogu da borave, uživaju i zajedno provode vreme.