8. septembar 2023 15:00

Uhapšen osumnjičeni da je tokom pretresa stana pustio pse na policajce

Izvor: TANJUG

podeli vest

Uhapšen osumnjičeni da je tokom pretresa stana pustio pse na policajce

Foto: shutterstock.com/ToskanaINC, ilustracija

SMEDEREVO - Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu danas je zadržan M.V. (18) iz Smedereva, zbog sumnje da je na policajce koji su vršili pretres njegovog stana, pustio svoja dva psa.

On je osumnjičen za krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do deset godina, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Prilikom vršenja pretresa stana i drugih prostorija kod M.V., policijski službenici postupali su po naredbi suda i nakon što su se predstavili licima kod kojih je pretres vršen, osumnjičeni je pustio svoja dva psa u nameri da ih spreči da izvrše službenu dužnost.

U prolazu između stambenih jedinica, osumnjičeni je prvo pustio psa rase "kane korso", a za njim je ka službenim licima krenuo i pas rase "pitbul".

Jedan od policajaca je ispalio hitac u pravcu pasa, kako bi odbio napad, jer su se psi trčeći približavali u nameri da ga napadnu.

Nakon izvršenog pretresa, uzete su izjave od učesnika događaja i prisutnih očevidaca, a obavljen je i uviđaj lica mesta.