23. februar 2024 16:11

Advokat Ognjen Božović: U aprilu saslušanje roditelja dečaka koji je počinio masakr

Izvor: TANJUG

podeli vest

Advokat Ognjen Božović: U aprilu saslušanje roditelja dečaka koji je počinio masakr

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Advokat Ognjen Božović, zastupnik članova porodica ubijenih u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” danas je izjavio da su svi tužioci završili sa svedočenjem i da će u aprilu biti saslušani tuženi, odnosno majka i otac dečaka koji je počinio masakr.

"Ovo što smo čuli danas mislim da će u mnogome olakšati sudu donošenje odluka u pogledu odgovornosti škole", ocenio je Božović i dodao da je danas petoro dece saslušano.

Božović je rekao i da je ovaj slučaj izuzetak u srpskom pravosuđu, jer se sve odvija jako brzo i ažurno, kao i da je način na koji sud u ovom predmetu postupa veoma efikasan, kvalitetan i posvećen.

Na pitanje da prokomentariše molbu Milanke Negić, majke ubijene devojčice, da je sud zaštiti od vređanja, Božović je rekao da nije hteo u sudu da se izjašnjava o tome i istakao da su neprimerene i uvredljive reči punomoćnika tuženih, kako za njega tako i za roditelje ubijenih.

On je ocenio i da je ono što se moglo čuti danas u sudnici "poraz pedagogije u toj školi" i da smatra da državni organi moraju hitno da ispitaju, kako je rekao, šta se dešava u toj školi kao i rad psihologa i pedagoga.

Marina Ivelja, punomoćnica porodice Kecmanović, izjavila je da je sledeće suđenje, koje će biti otvoreno za javnost, zakazano za 4. i 5. april i da će tada biti saslušani tuženi i predstavnici škole, pedagog, psiholog, razredna VII 2 odeljenja u kojem se masakr dogodio i tadašnja direktorka škole.