21. april 2024 15:47

Eksplozija u dvorištu srpske kuće kod Kosovske Kamenice; Slavković: Nemam saznanja ko je bacio bombu na automobil

Izvor: TANJUG

podeli vest

Eksplozija u dvorištu srpske kuće kod Kosovske Kamenice; Slavković: Nemam saznanja ko je bacio bombu na automobil

Foto: Shutterstock.com/Alexandr Khakhlin, ilustracija

PRIŠTINA - U mestu Korminjane, u blizini Kosovske Kamenice, došlo je do eksplozije u dvorištu srpske kuće, a sumnja se da je reč o ručnoj bombi, saopštila je tzv. kosovska policija.

Kako jer navedeno, pričinjena je materijalna šteta na jednom vozilu, a povređenih nije bilo.

Slučaj je vlasnik S.S. prijavio nešto pre ponoći.

"Sumnja se da je došlo do eksplozije bombe u dvorištu osobe koja je prijavila slučaj. Pričinjena je materijalna šteta, ali niko nije povređen", navedeno je u saopštenju.

Izvršen je uviđaj, a istraga je u toku.

Slavković: Nemam saznanja o tome ko mi je bacio ručnu bombu na automobil

Stevan Slavković iz Gornjih Korminjana u opštini Kosovska Kamenica, na čiji je automobil u toku noći bačena ručna bomba, rekao je da nema nikakva saznanja niti bilo kakve indicije ko bi mogao da bude počinilac tog dela.

On je rekao da nema neprijatelja i da ne može čak ni da posumnja na bilo koga. Kako kaže, u trenutku incidenta svojim drugim automobilom je bio kod prijatelja kada ga je supruga pozvala i rekla mu da je čula ekspolziju.

"Došao sam odmah kući za pet minuta, obišao sam automobil i video tragove gde je, pretpostavljam, bačena ručna bomba. Šteta je na automobilu, odnosno popucala su stakla i oštećena je limarija", kazao je za Kosovo onlajn Slavković, koji se pre nekoliko godina vratio na KiM iz Niša.

Slavković ističe da bomba nije bila ispod kola, već da je bačena ručna bomba na automobil. Navodi da je odmah pozvao policiju koja je izvršila uviđaj.

"Ne očekujem ništa da će se desiti nakon istrage s obzirom da je ovo sedmi ili osmi put da se nešto ovako dešava u ovim krajevima i istrage nisu dale rezultate", kaže Slavković. 

 

Slavković: Ne očekujem ništa od istrage, ni ranije nisu dale rezultate

Stevan Slavković iz Gornjeg Korminjana u opštini Ranilug, na čiji automobil je sinoć bačena bomba, izjavio je danas da ne očekuje ništa od istrage jer je ovo "sedmi ili osmi put da se nešto ovako dešava u ovim krajevima i istrage nisu dale rezultate"

On je dodao i da ne zna ko je bacio tu bombu jer, kako je rekao, nema neprijatelja i ne može ni na koga ni da posumnja, prenosi RTV Puls.

Slavković je istakao da je reč o ručnoj bombi koja je bačena na automobil, a eksploziju je čula njegova supruga.

"Došao sam odmah kući, za pet minuta, obišao sam automobil i video tragove gde je, pretpostavljam, bačena ručna bomba. Šteta je na automobilu, odnosno popucala su stakla i oštećena je limarija", naveo je Slavković koji se koji se pre nekoliko godina vratio na KiM iz Niša.