6. decembar 2022 18:09

CIK: Onemogućen ulazak osoblju u kancelarije u Zubinom potoku i Severnoj Mitrovici

Autor: Tanjug

Izvor: TANJUG

podeli vest

CIK: Onemogućen ulazak osoblju u kancelarije u Zubinom potoku i Severnoj Mitrovici

Foto: Shutterstock.com/Andrii Lutsyk, ilustracija

PRIŠTINA - Portparol Centralne izborne komisije (CIK) u Prištini Valjmir Eljezi izjavio je danas da je njihovim službenicima onemogućen ulazak u kancelarije u severnom delu Kosovske Mitrovice i Zubinom Potoku.

Eljezi je rekao da je zbog novonastale situacije CIK sazvao sastanak koji će početi u 18 časova, prenela je prištinska Koha.

"Čekamo saopštenja opštinskih izbornih zvaničnika koji su u toku današnjeg dana u pratnji kosovske policije otišli ​​u svoje kancelarije u Severnoj Mitrovici i Zubinom Potoku, radi obavljanja službenih dužnosti, ali to nije bilo moguće. Ovi izveštaji će razjasniti stvorenu situaciju", rekao je Eljezi.

Članovi opštinske izborne komisije (OIK) u severnom delu Kosovske Mitrovice u pratnji specijalne kosovske policije upali su ranije danas u prostorije koje je OIK koristila tokom prethodnih izbora, a gradom su odjekivale detonacije od topovskih udara, i čule su se sirene.

Takođe, članovi opštinske izborne komisije u pratnji kosovske policije nasilno su danas posle 12 sati ušli u zgradu Opštine Zubin Potok na severu Kosova i Metohije, a gradom su se isto čule sirene.