7. decembar 2022 21:36

Igor Bečić i Danijela Đurović na PS CES: Odnosi Srbije i Crne Gore stabilni i dobri

Autor: Tanjug

Izvor: TANJUG

podeli vest

Igor Bečić i Danijela Đurović na PS CES: Odnosi Srbije i Crne Gore stabilni i dobri

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Bilateralni odnosi Srbije i Crne Gore su stabilni i dobri ocenili su danas predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva sa Crnom Gorom Igor Bečić i predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović, koji su se sastali u okviru 60. Generalne skupštine Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (PS CES) u Beogradu.

Bečić, koji je i šef Stalne delegacije Srbije u PS CES, izrazio je zadovoljstvo zbog susreta sa predsednicom Skupštine Crne Gore, i to ubrzo nakon njene prve posete Beogradu na funkciji predsednice parlamenta.

Tokom susreta su razgovarali i o budućim aktivnostima na parlamentarnom nivou u vidu saradnje parlamentarnih odbora i poslaničkih grupa prijateljstva, uzimajući u obzir dosadašnja pozitivna iskustva, saopštili su iz Bečićevog kabineta.

Đurović je istakla da je ovaj susret dobra prilika da se otvore nove teme i kanali komunikacije, kao i da se razmotre konkretni okviri za proširenje saradnje.

Takođe, zahvalila je Bečiću na ličnom doprinosu kontinuiranoj saradnji parlamenata Srbije i Crne Gore.

Ističući značaj evropskih integracija, Bečić je naveo da se Srbija susreće sa pritiscima koji nisu bili svojstveni drugim zemljama na njihovom evropskom putu.

Sagovornici su zaključili da je značajna dalja razmena iskustava i međusobna podrška na putu ka EU, ali su istakli i važnost regionalne saradnje.

Složili su se da u trenutnim okolnostima šire povezivanje i koncept regionalnog udruživanja suštinski doprinose osmišljavanju zajedničkih rešenja na globalne izazove, kao i da su važni svi mehanizmi koji podstiču saradnju.

Bečić je istakao značaj inicijative „Otvoreni Balkan“ koja zajedničkom saradnjom u regionu podstiče dalji razvoj i podiže životni standard građana regiona.

Na kraju, predsednica Đurović je uputila posebne pohvale Republici Srbiji na organizaciji 60. Generalne skupštine PS CES, posebno u kontekstu specifičnosti globalne situacije i činjenice da su na zasedanju prisutne sve članice PS CES, dodaje se u saopštenju.