17. mart 2023 13:35

Pokret socijalista: Srbija ne sme da prestane da pamti 17. mart 2004. godine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pokret socijalista: Srbija ne sme da prestane da pamti 17. mart 2004. godine

Foto: Tanjug video, arhiva

BEOGRAD - Pokret socijalista saopštio je danas da Srbija ne sme da prestane da pamti i mora da podseća kako su 17. marta 2004. godine goreli vekovi.

U saopštenju povodom 19. godišnjice od Martovskog pogroma, ističe se da Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nikada neće dozvoliti novi pogrom.

"Na sreću, Srbija više nije ono što je bila 200rom4. godine. Srbija je danas zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću sposobna i dovoljno čvrsta da se odupre svim ucenama i pritiscima, Srbija je danas dovoljno spremna da zaštiti svoje građane gde god se oni nalazili i dovoljno jaka da ne dozvoli novu 'Oluju' i pogro", ističe se u saopštenju.

Podsećaju da su tada širom Kosova i Metohije zatirana srpska ognjišta, rušene srpske svetinje, ubijana i proterivana srpska nejač.

"Ako je svet zaboravio šta su tih dana šiptarski teroristi činili Srbima na Kosovu i Metohiji, Srbija nije. Zemlje koje su priznale prvu terorističku državu u Evropi, pokušavaju da gurnu u zaborav da je na teritoriji Kosova i Metohije tih dana sprovedeno prvo veliko etničko čišćenje u 21. veku", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da su "Evropska unija, SAD i ostali sponzori šiptarskog terorizma tih dana po ko zna koji put okretali glavu od zločina nad srpskim narodom, kao što je to činila i tadašnja vlast u Beogradu".

"Svako ko je tokom tih dana ćutao snosi istu odgovornost kao i šiptarski teroristi koji su divljački palili crkve, rušili groblja i ubijali nedužne ljude", stoji u saopštenju Pokreta socijalista.

Navode da, danas "oni koji su ne samo ćutali tokom pogroma, već su preko svojih medija i huškali teroriste na takav strašan zločin, traže od Srbije da prizna nezavisnost lažne kosovske države, da joj dozvoli članstvo u međunarodnim organizacijama, da se odrekne svoje kolektivne svesti".

Iz Pokreta socijalista ocenjuju da je Srbija danas dovoljno rešena da ni po koju cenu ne dozvoli priznanje i legetimitet tzv. Kosovu.