19. mart 2023 12:46

Brnabić: Nedvosmisleno je da će Zajednica srpskih opština morati da se formira

Izvor: TANJUG

podeli vest

Brnabić: Nedvosmisleno je da će Zajednica srpskih opština morati da se formira

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

NOVI SAD - Čini mi se da je sada, posle razgovora u Ohridu, nedvosmisleno da će Zajednica srpskih opština na Kosovu i Metohiji morati da bude formirana i da je to prva tačka svih daljih implementacionih sporazuma, te da je potpuno jasno da će to morati da se uradi u skladu sa sporazumima potpisanim 2013. i 2015. godine, rekla je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Premijerka je u intervjuu za Tanjug na putu od Beograda do Novog Sada u vozu "Soko", čija se godišnjica prvog putovanja danas svečano obeležava, rekla da će formiranje takve ZSO biti rezultat rada, napora i borbe predsednika Srbije Aleksandra Vučića i pre 10 godina i tokom protekle decenije kao i danas.

"Predsednik će se uskoro obratiti građanima i reći šta se dešavalo juče i ja ne bih dodatno govorila o tome. On će to najbolje obrazložiti, a ja želim da mu zahvalim od sveg srca na tome što vodi teške razgvore i ne ustukne ni korak i bori se da nam obezbedi mir i stabilnost i da mi kao Vlada možemo da radimo na podizanju kvaliteta života građana", rekla je Brnabić.

Brza pruga prekretnica u razvoju,velike stvari su pred nama ako sačuvamo mir

Premijerka je danas u Novom Sadu, na obeležavanju prve godišnjice otvaranja brze pruge Beograd - Novi Sad, izjavila da je ta pruga prekretnica u razvoju Srbije, a da će do kraja 2024. biti otvorena i deonica do Subotice.

Poručila je da su velike stvari pred Srbijom, ako budemo uspeli da sačuvamo mir i stabilnost.

"U svetlu onoga što se danas dešava i što se dešavalo juče u Ohridu, ništa od ovoga ne bi bilo moguće da nemamo mir. Ove snove ne bi mogli da sanjamo da nemamo stabilnost i percepciju toga da će i Srbija i ovaj deo Evrope biti stabilni u budućnosti", poručila je Brnabić, na svečanosti u železničkoj stanici Novi Sad.