21. mart 2023 21:02

Aktivisti opozicione Socijaldemokratske partije Kosova gađali tortom Besnika Bisljimija zbog ZSO

Izvor: TANJUG

podeli vest

Aktivisti opozicione Socijaldemokratske partije Kosova gađali tortom Besnika Bisljimija zbog ZSO

Foto: TANJUG/MIRA ĐURĐEVIĆ

PRIŠTINA - Aktivisti opozicione Socijaldemokratske partije Kosova gađali su danas tortom i milkšejkom zamenika premijera privremenih prištinskih institucija i glavnog pregovarača Prištine u dijalogu sa Beogradom Besnika Bisljimija zbog, kako je naveo lider te stranke Dardan Molićaj, prihvatanja Prištine da osnuje Zajednicu srpskih opština.

Molićaj je istovremeno na Fejsbuku najavio da će protest u subotu protiv Zajednice srpskih opština. 

"Torta i milkšejk za 'Zajednicu'. Raduju se oni koji su to prihvatili! A mi građani Kosova ćemo se tome suprotstaviti i masovno tražiti njihovu ostavku, zato protestujemo u subotu 14 sati", napisao je Molićaj ispod snimka na kojem se vidi kako Bisljimija gađaju tortom. 

Na torti kojom je Bisljimi gađan na ulazu u zgradu vlade, pisalo je "Zbog zajednice", prenosi Reporteri.

Na zgradama i pločnicima u Prištini u ponedeljak su se pojavili i grafiti sa natpisom "Aljbinova zajednica", kojima su aktivisti opozicione Socijaldemokratske partije izrazili protest zbog toga što je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti u subotu u Ohridu "prihvatio obavezu formiranja Zajednice srpskih opština".

Iako Priština poručuje da je u Ohridu upotrebljen termin "samouprava" i tvrdi da je pozicija Prištine u dijalogu poboljšana, međunarodni posrednici podsećaju da je ZSO "međunarodnopravna obaveza" vlasti u Prištini.

Kako je najavljeno ranije, Kurti će u četvrtak obavestiti poslanike o sastanku i dogovoru u Ohridu.