7. april 2023 13:15

Grujičić: Izgradnja nove zgrade GAK Narodni front kreće sledeće godine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Grujičić: Izgradnja nove zgrade GAK Narodni front kreće sledeće godine

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Država radi na tome da na Bežanijskoj kosi sledeće godine krene izgradnja nove zgrade bolnice GAK Narodni front, izjavila je danas ministar zdravlja Danica Grujičić.

Grujičić je to rekla nakon uručenja donacija neophodne medicinske opreme beogradskim porodilištima koja je kupljena novcem pd plaćenog parkiranja na 24 bebi parking mesta.

 

GAK Narodni front je bolnica u kojoj se samo prošle godine porodilo 7.600. žena.

Ministarka Grujičić pozvala sve direktore čija je porodilišta potrebno rekonstruisati

Sređivanje porodilišta jedan je od prioriteta Ministarstva zdravlja izjavila je danas Danica Grujičić, koja je pozvala sve direktore zdravstvenih ustanova u Srbiji kojima porodlišta nisu sređena da se jave Ministarstvu.

"Ima porodilišta koja su zaista u sjajnom stanju, kao ono u Kragujevcu, ali postoje i ona poput Kinike za akušerstvo u Nišu. Takvih kojima je potrebna rekonstrukcija ima još po Srbiji", rekla je Grujičić i pozvala direktore zdravstvenih ustanova u kojima porodilišta nisu sređena da se jave kako bi se napravili prioriteti i redosled po kojima će se raditi na njihovom sređivanju.

Grujičić je to rekla nakon potpisivanja ugovora o donaciji medicinske opreme beogradskim porodilištima kupljene novcem od parkiranja na 24 bebi parking mesta, a čija je vrednost četiri miliona dinara.