19. maj 2023 15:37

Dragan Marković Palma: Za masovna ubistva krivi roditelji ubica, nisu zakazele institucije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dragan Marković Palma: Za masovna ubistva krivi roditelji ubica, nisu zakazele institucije

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković rekao je danas da za masovna ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i Mladenovcu, u kojima je ubijeno 18 ljudi, nisu odgovorne institucije već da su najveći krivci njihovi roditelji, kao i da opozicija pokušava da iz tih tragičnih događaja izvuče političku korist.

Marković je tokom izlaganja u Skupštini rekao da maloletni K.K, kao i Uroš B. koji su odgovorni za masovna ubistva "nikada ne treba da izađu iz zatvora".

"Svakodnevno ponavljam već šest godina da roditelji treba da znaju šta je predmet interesovanja njihove dece na društvenim mrežama. Mi moramo da vratimo autoritet učiteljima, nastavnicima i profesorima u školama. Svaka škola zna koje je dete u njihovoj školi problematično, ali ne smeju da jave roditeljima", rekao je Marković.

Dodao je da razume želju opozicije za dolazak na vlast, ali da s druge strane mora da postoji tolerancija i fleksibilnost i ukazao da se na vlast dolazi samo putem izbora.

"Ukoliko se nastave demonstracije, ja se bojim da ne dođe do građanskog rata u Srbiji. Opozicija može da šeta, ali ne može da blokira nešto što se zove E 75, međunarodni autoput", zaključio je Marković.