16. avgust 2023 18:44

Đorđe Milićević u Raškoj otvorio letnji kamp za decu iz regiona i dijaspore

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đorđe Milićević u Raškoj otvorio letnji kamp za decu iz regiona i dijaspore

Foto: TANJUG/KABINET MINISTRA ZA DIJASPORU/ RADE BEGOVIĆ

RAŠKA - Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević otvorio je danas u Raškoj tematski letnji kamp za decu iz regiona i dijaspore "Zdrava dijaspora – Kopaonik 2023".

"Ponosan sam danas kada ovde na Kopaoniku vidim okupljene vas, našu decu iz dijaspore i regiona. Došli ste u svoju Srbiju, a Srbija jeste vaša zemlja i vaša otadžbina, bez obzira gde živeli. Niko od nas nema rezervnu majku, oca, brata, sestru... Tako nemamo ni rezervnu otadžbinu. Srbija je vaša podrška, i sve što radite za vas, vašu porodicu, radite i za Srbiju. Gde god živeli širom sveta sačuvajte svoj jezik, pismo, tradiciju i kulturu, a vaša otadžbina će uvek biti uz vas", poručio je Milićević na otvaranju kampa navedeno je u saopštenju ministarstva.

Okupljenu decu pozdravio je i predsednik Opštine Raška Nemanja Popović, a instruktor i rukovodilac kampa, major Vladica Vrbničanin, je ministru poklonio beretku 72. specijalne brigade.

U kampu je okupljeno više od 60 mališana koji će kroz pet dana boravka, pored sportskih aktivnosti, proći obuku u orjentaciji u prirodi, osnovama karatea, kao i upoznavanju prirodnih, kulturnih i istorijskih znamenitosti Raškog okruga, navedeno je u saopštenju ministarstva.

Kako su istakli, organizator kampa je Opština Raška, obuku vode iskusni instruktori iz udruženja veterana 72. specijalne brigade "Sokolovi", a troškove organizacije snosi Kabinet ministra zaduženog za dijasporu.