23. avgust 2023 12:40

Za opremanje Instituta za onkologiju u Sremskoj Kamenici obezbeđen 421 milion dinara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Za opremanje Instituta za onkologiju u Sremskoj Kamenici obezbeđen 421 milion dinara

Foto: TANJUG/VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP

NOVI SAD - Pokrajinska vlada donela je danas rešenje da se za potrebe Instituta za onkologiju u Sremskoj Kamenici obezbede sredstva za nabavku linearnog akceleratora sa pratećom radioterapijskom opremom za bolničku, zračnu i kliničku terapiju, i drugu medicinsku i nemedicinsku opremu u ukupnoj vrednosti od 421 milion dinara.

Na sednici je doneto i rešenje da se za potrebe Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović” u Vršcu obezbede sredstva u iznosu od osam miliona dinara za toplovodni blok i kotao, saopštila je Pokrajinska vlada.

Takođe je odlučeno da se obezbede dodatna sredstva za finansiranje rekonstrukcije i dogradnje glavne ulice u Beloj Crkvi (Ulica 1. oktobra), u ukupnoj dužini od 1.159 metara, a reč je o projektu vrednom 633 miliona dinara.

Projektom su obuhvaćeni radovi na rekonstrukciji kolovoza, parking mesta, pešačkih staza, radovi na odvodnjavanju atmosferskih voda, rekonstrukciji hidrotehničke instalacije, javne rasvete, saobraćajne signalizacije i pejzažnog uređenja, navodi se u saopštenju.

Na sednici je zaključeno da radovi u Beloj Crkvi moraju da počnu do kraja godine nakon što se okončaju sve procedure predviđene zakonom.