29. avgust 2023 11:34

Vučić: Meseci pred nama neće biti laki, očekujem mnogo pritisaka i pretnji oko KiM; Ne mešamo se u unutrašnja pitanja CG

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Meseci pred nama neće biti laki, očekujem mnogo pritisaka i pretnji oko KiM; Ne mešamo se u unutrašnja pitanja CG

Foto: Tanjug/video

PETROVAC NA MLAVI - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da meseci pred nama neće biti laki i da očekuje mnogo pritisaka i pretnji i sprovođenja tih pretnji u delo na KiM.

"Čini mi se da meseci pred nama neće biti laki i očekujem mnogo pritisaka i pretnji i sprovođenja tih pretnji u delo na KiM od strane onih koji su nedovoljno odgovorni i ne razumeju da mir nije samo interes Srba, već i Albanaca", rekao je Vučić tokom obilaska završnih radova na kompletnoj rekonstrukciji mosta preko reke Mlave u Petrovcu, koji je deo regionalnog puta.

 

Ali, kada vidite koliko drugih problema u svetu ima, dobro je kada možete da gradite i radite i osigurate kakvu takvu budućnost našoj deci, naveo je Vučić.

Ne mešamo se u unutrašnja pitanja Crne Gore, prvo da se formira vlada

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će sačekati prvo da se formira crnogorska vlada i kako se stvari odvijaju, pa će tek onda komentarisati.

On je na pitanje novinara kakvu poruku šalje to što u novoj vladi Crne Gore neće biti predstavnika Srba, a biće predstavnici stranke Mila Đukanovića, rekao da ne želi da se meša u unutrašnja pitanja Crne Gore.

 

"Bavićemo se pitanjem našeg naroda i političkim delovanjem, ali prvo da se formira vlada. Mi poštujemo Crnu Goru, cenimo je i sačekaćemo da vidimo kako stvari idu, pa ćemo komentarisati", rekao je Vučić.

Ako traže vanredne izbore u Beogradu - dobiće ih brže nego što misle

Vučić je poručio svima koji traže da se što pre raspišu vanredni izbori u Beogradu da će ih imati i brže nego što misle, ali da će ih opet izgubiti jer, kako kaže, narod ne mogu prevariti. "Izgubiće sa ubedljivijom razlikom nego što je to bilo prošli put", poručio je Vučić odgovarajući na pitanje novinara o zahtevima opozicije u vezi sa održavanjem vanrednih izbora u Beogradu.

Rekao je da priču o raspisivanju izbora u Beogradu sluša već danima.

"Pre 15 dana su mi pretili da će Srbija stati kad Vučić raspiše izbore. Oni misle da kad oni stoje, da i svi ostali stoje i da niko ništa ne radi u ovoj zemlji. Kažu, ako budete imali ideju da raspišete zbore, imaćete narod na ulicama. Juče su promenili mišljenje i kažu da hoće izbore po svaku cenu. Niko ih ne pita kako je moguće promeniti mišljenje tako u 15 dana", naveo je Vučić.

Ruski ambasador je bio moj gost, a ne ja njegov

Komentarišući navode pojedinih medija da je bio na raportu kod ambasadora Rusije, Vučić je istakao da je Aleksandar Bocan-Harčenko bio njegov gost, a ne obrnuto.

Rekao je da ruskog ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka poznaje godinama.

"Imamo izuzetno korektan odnos. Bilo bi pretenciozno da kažem da smo prijatelji, ali verovatno ne bih pogrešio ni kada bih to rekao", objasnio je Vučić.