15. septembar 2023 13:10

Vidović: Ako decu naučimo da vole svoju zemlju, uradili smo dovoljno za budućnost

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vidović: Ako decu naučimo da vole svoju zemlju, uradili smo dovoljno za budućnost

Foto: TANJUG/BEOINFO

BEOGRAD - Zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović, poručila je danas, otvarajući manifestaciju "Dan tradicije" u Beogradu koja se na Dan srpskog jedinstva održava pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučiča da smo "dovoljno uradili za našu budućnost ako decu naučimo da vole svoju zemlju".

Vidović je istakla da joj je, slušajući dečiji hor, za uho zapao stih "Nek đaci uče u školi kako se Srbija voli".

Kako kaže, to je i poruka današnjeg skupa.

"Grad Beograd će uvek podržati manifestacije ovog tipa, jer smatramo da naša deca treba da uče našu istoriju, kulturu i tradiciju, da poštuju svoju zastavu, da pevaju svoju himnu i da budu ponosni što su rođeni i odrasli u Srbiji i da vole svoju zemlju. I prošle godine na ovoj manifestaciji, za koju smatram da je zaista jedna od najlepših u našem gradu, rekla sam da, ako decu naučimo da vole svoju zemlju, da smo već dovoljno uradili za našu budućnost", navela je Vidović.

Treće izdanje manifestacije "Dan tradicije", pod pokroviteljstvom predsednika Republike, održava se na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Centralni deo manifestacije održan je u centru Beograda uz svečanu povorku učesnika i glavni muzičko-scenski program u kojem su učestvovali dečji horovi, pevači i folklorni ansambli.

U svečanom defileu kroz Knez Mihajlovu ulicu učestvovao je velik broj mališana iz brojnih beogradskih vrtića i kulturno-umetničkih društava, obučenih u narodne nošnje.

Usledio je koncert na Trgu republike, tokom kojeg su deca sa bine, između ostalog, okupljenima izrecitovala zdravicu u čast današnjeg praznika, podelila recept za pravljenje pogače i objasnila zašto je nošenje bele košulje važno za srpsku tradiciju.

Manifestaciji je prisustvovao i značajan broj stranih turista koji su se zadesili u centru srpske prestonice.