11. oktobar 2023 17:23

Vučić: Više od 20 mamografa i više od 15 magnetnih rezonanci biće dodeljeno ustanovama u Srbiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Više od 20 mamografa i više od 15 magnetnih rezonanci biće dodeljeno ustanovama u Srbiji

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da će više od 20 mamografa i više od 15 najnovijih magnetnih rezonanci biti dodeljeno različitim mestima i gradovima u Srbiji, i to, kako je rekao, ''od Leskovca, Vlasotinca i Majdanpeka, pa sve do Sombora i Vršca''.

''U poslednjoj deceniji mnogo smo uložili novca, truda, energije i rada, na izgradnju puteva, pruga, škola, stadiona, i naravno bolnica. Poslednji put kada sam bio u Leskovcu, nekoliko žena mi je prišlo i reklo - ''Pa mi nemamo mamograf. Zašto moramo da idemo u Niš da čekamo, u druge gradove, da dobijemo ono što nam pripada''? Hoću da obavestim građane Srbije da ćemo dodeliti više od 20 mamografa svim važnim sredinama, gradovima i opštinama po našoj Srbiji, počev od Leskovca, Vlasotinca i Majdanpeka, sve do Sombora i Vršca'', rekao je Vučić u video-snimku koji je objavio na svom nalogu na Instagramu.

On je istakao da je reč o ''fantastičnom popunjavanju opremom'' objekata koji su obnovljeni, ali i onih čija je obnova u toku.

''Istovremeno, biće preko 15 najnovijih magnetnih rezonanci dodeljeno u našim gradovima, od Valjeva, Čačka, Kragujevca, i Užica, i to je nešto što pokazuje šta možemo kada hoćemo da pokažemo brigu prema ljudima, i da nam je stalo do života naših najstarijih, ali i naših mališana'', rekao je Vučić.

On je zaključio da raspoređivanje ove opreme nije ''pitanje opreme'', već ''pitanje života i naše budućnosti''.