8. novembar 2023 14:20

Vesić: Država je za puteve u Velikoj Plani izdvojila tri miliona evra

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vesić: Država je za puteve u Velikoj Plani izdvojila tri miliona evra

Foto: TANJUG/PREDRAG MITIĆ

VELIKA PLANA - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas radove na rehabilitaciji puta Velika Plana – Markovac, deo poznatog Carigradskog druma, i istakao da je samo za obnovu puteva u Velikoj Plani država izdvojila više od tri miliona evra.

Prema njegovim rečima, Carigradski drum, nekada jedina veza Carigrada sa Beogradom, sada postaje moderna saobraćajnica.

"Ovim se putem išlo od Beograda prema jugu. U međuvremenu su izgrađeni putevi i autoputevi, a Carigradski drum je ostao kao put između opština. Ja sam srećan i zadovoljan što smo uspeli da obezbedimo novac da krenemo i u njegovu obnovu", rekao je Vesić.

Kako je naveo, pri kraju je obnova prve deonice, od Velike Plane do Markovca, u dužini od 11,5 kilometara, a nakon toga biće rehabilitovane i deonica do Batočine i dalje do Bagrdana.

"To je ukupno oko 30 kilometara obnovljenog Carigradskog druma, što samo govori da smo, kao država, pored izgradnje autoputeva i brzih saobraćajnica, obezbedili novac i za obnovu regionalnih puteva. To je važno za građane koji žive ovde, to nam i sami kažu", istakao je Vesić.

Ministar je rekao da je država do sada obezbedila više od tri miliona evra za obnovu puteva u Velikoj Plani, a ta opština će se naći i na trasi nove, brze pruge Beograd – Niš, kojom će vozovi ići 200 kilometara na sat.

"Od Beograda do Niša stizaće se za 100 minuta. Od Velike Plane do Beograda putovaće se veoma brzo i to će potpuno promeniti način života ljudi. Moći ćete da živite u Plani, a da radite u Beogradu. Uz prugu, slede i nove fabrike, jer svaki investitor želi da gradi tamo gde ima saobraćajnu vezu", naveo je Vesić.

Zato je, kako kaže, odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da razvija Srbiju kroz izgradnju saobraćajne infrasturkture, bila najbolja moguća.

"Ne samo da povezujemo ljude, koji mogu lako da putuju, to je i osnov za veći privredni rast", naznačio je ministar.

Dodao je da će posle obnove puta biti postavljena saobraćajna signalizacija, kako bi bezbednost učesnika u saobraćaju bila veća.

"Za Veliku Planu stižu sve bolji dani", poručio je ministar Vesić.

Predsednik Privremenog organa opštine Velika Plana Igor Matković zahvalio je ministru Vesiću na svemu što čini za Veliku Planu.

"Hvala predsedniku Vučiću što ima saradnike kao što je ministar Vesić. Džabe nama u lokalnoj samoupravi ako nemamo ovakve ljude koje vode državu i ministarstvo. Hvala za sve što činite za opštinu, za državu, što znamo da uvek imamo kome da se obratimo, da rešavamo probleme građana", rekao je Matković.