23. decembar 2023 14:30

Posle Jeremića i članovi Predsedništva Narodne stranke podneli ostavke

Izvor: TANJUG

podeli vest

Posle Jeremića i članovi Predsedništva Narodne stranke podneli ostavke

Foto: TANJUG/BRANKO LUKIĆ

BEOGRAD - Posle Vuka Jeremića koji je podneo ostavku na mesto predsednika Narodne stranke danas su i svi članovi Predsedništva podneli ostavke.

"Imajući u vidu izborne rezultate, ovo je jedini odgovoran korak kojim se čuva dostojanstvo stranke i koji je preduslov da se ona ponovo uzdigne, ostajući verna svojoj izvornoj politici i principima", navodi se u saopštenju NS.

Predsedništvo Narodne stranke je zatražilo od dosadašnjeg predsednika, generalnog sekretara i Izvršnog odbora da privremeno nastave da obavljaju svoje dužnosti, do Izborne skupštine Narodne stranke na kojoj će biti izabran novi lider i novo rukovodstvo.

"Nema sumnje da je volja građana Srbije takva da Narodna stranka u ovom trenutku ne predstavlja značajan činilac u političkom životu naše zemlje", navodi se u saopštenju i dodaje da se članovi stranke pozivaju da u javnosti nastupaju samo u ličnom kapacitetu.

Jeremić je sinoć saopštio da je podneo ostavku na mesto predsednika Narodne stranke i da se više neće kandidovati za to mesto.

Na izborima 17. decembra za Skupštinu Srbije Narodna stranka osvojila je 0,88 odsto glasova i nije prešla cenzus od tri odsto tako da je ostala bez poslaničkih mandata. Narodna stranka ostyala je ispod cenzusa i na pokrajinskim izborima sa 0,83 odsto, kao i u Beogradu sa 2,3 odsto glasova.