24. decembar 2023 20:14

Vučić: Građani ne treba da brinu, nikakva revolucija nije u toku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Građani ne treba da brinu, nikakva revolucija nije u toku

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da predstavnici i pristalice koalicije Srbija protiv nasilja pokušavaju nasilno da zauzmu Skupštinu grada Beograda i poručio građanima da ne brinu, jer se nikakva revolucija ne dešava.

"Želim da vam kažem da ne brinete, građani Srbije. Iako su scene dramatične, jer mi volimo svoju zemlju, volimo svoj grad, nismo navikli na to da nam neko lomi prozore, da nam neko ruši našu kuću. Da ne brinete, zato što nikakva revolucija nije u toku", rekao je Vučić u obraćanju građanima.

Istakao je da im ništa od toga neće poći za rukom.

Odbranićemo državu, siledžije će biti uhapšene

Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je država dovoljno snažna da odbrani demokratiju i državu, kao i da će siledžije biti uhapšene. On je u vanrednom obraćanju javnosti rekao da će nadležni organi reagovati u skladu sa zakonom.

"Stiglo je hiljade poziva ljudi iz cele Srbije koji hoće da brane svoju državu. Ne činite to, država je dovoljno snažna da odbrani demokratiju i državu", rekao je on.

Dodao je da kada u regionu govore o revoluciji jasno je da se radi o ozbiljnijim geopolitičkim okolnostima u kojima pokušavaju da uruše nezavisnost i samostalnost Srbije.

"Sačuvaćemo slobodu Srbije jer je to najviša vrednost. Sačuvaćemo samostalnost, nezavisnost i suverenost naše zemlje. Odbranićemo našu Srbiju, samo vas molim da sačuvamo mir, budite spokojni, država je sigurna i državu im nećemo dati da nam unište. Našu kuću sačuvaćemo. Živela Srbija i živela sloboda", poručio je Vučić.